Ed. muzicală, întrebare adresată de sgfjks, 8 ani în urmă

Alege un stil de muzică contemporan și alcătuiește un eseu cu titlul: Muzica mea preferată.
În eseu trebuie de relatat:
1. Din istoria apariției acestul stil
2. Interpreți celebri ai acestui stil
3. Motivul de ce îți place astfel de muzică.
Textul trebuie să fie în volum de o pagină.

Stilul de muzica dupa alegerea ta.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elias37
2

Muzica ea preferata

Tipul de muzica plăcut mie este muzica clasica(stilul clasic), deoarece îmi aduce aminte de diferite filme din copilărie în care apăreau secvente cu cântece la pian, vioara.

Muzica clasica a apărut în 1400-1600 d.H, Genurile preferate din acea perioadă erau messa, madrigalul (gen de obicei laic) și motetul. Perioada de apogeu a Renașterii în muzică a fost secolul al 16-lea, numit și "veacul de aur al polifoniei", principalul reprezentant fiind Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594).

Reprezentanți importanți ai stilului baroc în muzică au fost Claudio Monteverdi, Marc-Antoine Charpentier, Jean-Baptiste Lully, Antonio Vivaldi,Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach. Barocul (sau Preclasicismul) începe odată cu nașterea genului de operă și se termină odată cu moartea celei mai importante personalități muzicale al acestui curent: Johann Sebastian Bach. Prima operă a fost compusă în 1595 de Jacopo Peri și s-a numit Dafne, însă s-a pierdut în întregime până în zilele noastre. Alte prototipuri ale genului datează din 1600 (tot de Jacopo Peri), respectiv din 1602 (de Julio Caccini) și poartă denumirea de Euridice, din care s-au păstrat doar câteva fragmente

Preferați mei compozitori sunt Franz List, melodia mea preferata (făcută de el) este "La Campanella"- cantata la pian(degetele lui parca zboară pe clape) ; Dimitri Shostakovici - melodia e "Waltz No2" - vioara.

In concluzie, ascultând acest tip de muzica, ma relaxez foarte mult, suntîmpăcat cu mine însumi, și ma simt entuziasmat sa aflu ca exista și alte persoane care mai asculta acest gen în prezent.

Alte întrebări interesante