Biologie, întrebare adresată de beaaa566, 8 ani în urmă

alege varianta corecta dau coroana ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kleopufulica
0

Termică, tactilă, dureroasă, presionară.

Răspuns de skkrrandreea
1

Răspuns:

Tactila, termica, dureroasa, presionara


beaaa566: care sunt celulele care contin keratina?
skkrrandreea: Keratina vine în două tipuri, formele primitive, mai moi, întâlnite la toate vertebrele și forme mai grele, derivate, găsite doar în rândul sauropsidelor (reptile și păsări). Keratina rezistă la digestie, motiv pentru care pisicile regurgitează bulele de păr.
skkrrandreea: formează apendice epidermice nemineralizate puternice găsite la reptile, păsări, amfibieni și mamifere. Singura altă materie biologică cunoscută pentru a aproxima duritatea țesutului keratinizat este chitina.
skkrrandreea: care se găsește la vertebrate. Este materialul structural cheie care alcătuiește părul, unghiile, penele, coarnele, ghearele, copitele, calusurile și stratul exterior al pielii printre vertebrate
skkrrandreea: Keratina protejează de asemenea celulele epiteliale de deteriorare sau stres. Keratina este extrem de insolubilă în apă și în solvenții organici.
skkrrandreea: Keratina este, asadar, o proteina dura, fibroasa, care se gaseste nu doar in firul de par, ci si in unghii si in piele. In unele situatii, insa, organismul poate produce o cantitate mai mare de keratina (situatie numita hiperkeratoza), ca rezultat al inflamatiei, ca raspuns la anumiti factori.
skkrrandreea: asta stiu eu despre ea... sper ca macar aceste informații sa te poata ajuta cu ceva
skkrrandreea: succes in continuare
skkrrandreea: !!
skkrrandreea: :)
Alte întrebări interesante