Limba română, întrebare adresată de anonimusreebok, 9 ani în urmă

alegeti trasatura care v-a impersionat cel mai mult la acest personaj (Vitoria Lipan).scrieti o scurta compunere pornind de la aceasta . URGENT!!!!! e din Baltagul!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iulianasturica
136
Vitoria Lipan este personajul principal din romanul intitulat"Baltagul"de Mihail Sadoveanu .
Acest personaj are anumite trasaturi care m au impresionat incredibil , Vitoria reprezinta o monografie a satului de la munte si , datorita curajului ei reuseste sa faca dreptate . Chiar daca este o persoana care se axeaza pe anumite superstitii , apeleaza la vrajitorie si este foarte credincioasa reuseste sa l reintroduca pe sotul ei in ordinea lumii( ritualul de inmormantare ) . Vitoria nu stie a citi sau a scrie si cere ajutorul unor personaje care o ajuta  in aflarea adevarului , aceasta nu a parasit niciodata satul in care locuia , iar in  momentul in care este nevoita sa o faca se ghideaza dupa locurile pe care si le a imaginat in urma povestirilor lui Nechifor .
Faptul ca o femeie de la tara reuseste sa isi faca dreptate si are curajul de a se aventura , intr un fel din dragoste , intr un fel din datorie de sotie , pentru a i face dreptate sotului ei mi se pare un lucru demn de admirat .
Sper ca te am ajutat :) !
Alte întrebări interesante