Limba română, întrebare adresată de kenedich, 8 ani în urmă

Alegeți un film/ serial văzut, o piesă de teatru la care aţi fost sau o carte citită;l-ați recomanda/ ați recomanda-o cuiva? Redactați un text argumentativ de minimum 150 de cuvinte, în care să vă argumentați răspunsul. În redactarea textului, veți avea în vedere următoarele repere:
-formularea unei opinii faţă de problematica pusă îndiscuţie, enunţarea şi dezvoltarea corespunzătoare a două argumente adecvate opiniei şi formularea unei concluzii pertinente;
-utilizarea corectă a conectorilor în argumentare, respectarea normelor limbii literare (norme de exprimare, de ortografie, de punctuație), așezarea în pagină, lizibilitatea.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BiancaRebeca
2

Dacă dorești să citești o carte care să te ajute și din care să ai ce învăța, iti recomand cartea Absolut tot de Nicola Yoon.

Din această carte vei învăța să nu iti pierzi niciodata speranta, sa fii luptător si sa te bucuri de tot ce ai, să nu fi nerecunoscator. In aceasta poveste o avem pe Madeline, care are varsta de 18 ani. Ea suferă se o boala foarte gravă, de SCID, din cauza căreia nu poate iesi niciodata afara fiindcă exista riscul sa sa infecteze cu o bacterie care poate sa ii aduca moartea. Astfel ea nu a iesit niciodata din casa de la vârsta de 4 luni, cand a fost diagnosticata de această boală. Însă nu era trista si pesimistă, ci a invatat sa se bucure de lucrurile bune si de viata ei. Citea, petrecea timp cu mama ei, invata online, si alte activități. Tot pe la vârsta de 4 luni sora si tatăl ei au fost uciși intr-un accident oribil, Astfel ea a rămas doar cu mama ei. Dar mereu se pot intampla lucruri bune, asa cum ii s-a întâmplat și lui Maddy. In casa de alături s-au mutată vecini noi, si un băiat pe nume Olly. De aici viata ei a luat o întorsătură neașteptată, iar continuarea te voi lasa sa o lecturezi tu. Multi oameni care sunt sănătoși, sunt alături de cei dragi si au condițiile suficiente pentru a trăi sunt nerecunoscatori, dorind să aibă tot mai mult. Această e o poveste de viata, din care poti invata sa te bucuri de toate lucrurile, în special de sănătate, fără a fi nerecunoscator.

Iti recomand aceasta carte pentru dezvoltarea ta personală, pentru a invata cat de importante sunt lucrurile care noua ni se par obișnuite.

Alte întrebări interesante