Istorie, întrebare adresată de georgianacostea81, 8 ani în urmă

Alexandru Macedon si civilizatia elenistică. Idei principale.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SoftWalter
5

Alexandru macedon si civilizatia elenistica. Alexandru a fost nu doar un cuceritor neintrecut pana atunci dar si un organizator practic un sarguincios administrator. Alexandru macedon si civilizatia elenistica alexandru macedon in anul 356 i h la data de 21 iulie in capitala macedoniei pella s a nascut fiul lui filip al ii lea si al unei bacante tebane numita olimpia alexandru macedon. 10 iunie 323 î hr babilon mesopotamia cunoscut și sub numele de alexandru macedon alexandru al iii lea al macedoniei sau alexandros iii philippou makedonon rege al macedoniei 336 î hr 323 î hr a fost unul dintre primii mari strategi și. El a dovedit calităţi ieşite din comun de om politic şi de comandant militar.

Suport de lectie alexandru macedon şi civilizaţia elenistică cls. 20 iulie 356 î hr pella macedonia antică d. Elenismul a avut un caracter universal. Suport de lectie alexandru macedon şi civilizaţia elenistică cls.

El a dovedit calităţi ieşite din comun de om politic şi de comandant militar. In domeniul religiei apare tolerant aratand acelasi respect zeilor macedoneni greci egipteni

persani si cautand un sincretism religios folositor unitatii imperiului sau. Droysen a fost un istoric german care prin lucrarea sa despre alexandru macedon a adus pentru prima oară în discuție rolul personalității în evoluția evenimentelor. Alexandru cel mare în greacă μέγας αλέξανδρος megas alexandros n.

Deja iți alegi cel mai principal!


georgianacostea81: multumesc mult!
SoftWalter: este ok
Alte întrebări interesante