Limba română, întrebare adresată de racuandreea4, 9 ani în urmă


Alice statea pe malul apei impreuna cu sora ei. Se plictisea, cand deodata alerga pe langa ea un Iepuras Alb. Il auzi bombanind ca are sa intarzie. Apoi il vazu ca se uita la ceasul pe care il scosese din buzunarul vestei si alearga si ma grabit. Atunci o lua si ea la fuga dupa el.
Iepurasul disparu intr-o vizuina si Alice, dupa el. Dupa o bucata de drum drept, vizuina o lua brusc la vale, Alice incepu sa cada, ca intr-o fantana, dar incet. Caderea dura atat de mult ca fetei ii veni somnul. Cand sa adoarma, ateriza pe un maldar de frunze vestede si nu se lovi deloc.
Alice zari Iepurasul Alb si se lua iar dupa el, dar el disparu si fata se trezi intr-o sala lunga cu usi de jur imprejur, toate incuiate. Pe o masuta de cristal zari o cheita de aur, dar nu se potrivi la nici o usa.
O singura usita mica se deschise cu cheita de aur, dar Alicei nu ii incapea nici capul prin deschizatura. Se ma uita o data pe masuta, poate va gasi ceva sa o ajute. Gasi o sticluta cu o eticheta pe care scria: Bea-ma !. Bau intai putin si, cum avea gust bun, o bau pe toata. Se pomeni ca se face din ce in ce ma mica, asa, cam de o palma inaltime.


dariamariaa0: si ce trebiue sa facem?
racuandreea4: Povestire

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariamariaa0
0
Alice statea cu sora ei.Ea se plictisea.A vazut un iepure alb care bombanea ca are sa intarzie.Ieprele se uita la ceasul lui.Alice il urmari.Iepurasil disparu intr-o vizuina si Alice dupa el.Dupa o bucata de crum ,vizuina o lua la vale.Alice incepu sa cada.Fetei ii veni somnul deoarece caderea dura mult.Cand sa adoarma,ateriza pe niste frunze.Alice il zari pe iepure si se lua dupa el.El disparu si ea s-a trezitintr-o sala  cu usi incuiate.Pe o masa zari o cheie dar nu se3 potrivea la nicio usa.Dar cheita se potrivi la o usita mica.Alice nu incapea pe acolo.Se mai uita pe masuta si a gasit o sticluta pe care scria:"Bea-ma".Ea o bau pe toata.Ea se facea din ce in ce mai mica.
Alte întrebări interesante