Franceza, întrebare adresată de mihaela555, 9 ani în urmă

Am 4 textulete pe franceza despre animale,eu va rog mult ca sa mi le traduceti numa nu cu dictionar de pe internet ca el nu e drept!VA ROG! 1)Le roi des animaux:On dit que le lion est le roi des animaux.Mais il n'est ni le plus grand,ni le plus fort,ni le plus rapide.On lui a donne ce titre grace a son caractere noble et fier.Il ne tue jamais un animal s'il n'a pas faim.Le lion male est sans doute le champion de paresse chez les grands animaux sauvages.Il passe 20 heures sur 24 a se reposer.Le lion peut rester une semaine sans manger,mais quand il a l'occasion,il mange jusqu'a 40 kilos de viande en un seul repas. 2)Le tigre est un animal sauvage tres puissant.Il vit surtout en Asie,dans les forets,pres des rivieres,il chasse la nuit. 3)L'elephant habite en Afrique et en Asie.Il est vegetarien:chaque jour,il avale 200 kilos d'herbe,de fruits et de racines qu'il arrache avec sa trompe.Il possede quatre dents et boit jusqu'a 80 litres d'eau par jour. 4)Les loups vivent en groupes:5 a 8 loups se rassemblentsous le commandement d'un chef et de sa louvre.Ils encerclent le gibier et le betail et les attaquent.Les loups peuvent aussi manger de tout petits animaux :des souris,des grenouilles , des serpents et meme des vers de terre! Va rof mult sa ma ajutati imi trebuie pe duminica(03.05.2015)!


mihaela555: MAcar fiecare cate 1 text si o sa va fie mai usor eu cred!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 1999pagani
5
1)Regele animalelor:Se spune ca leul este regele animalelor.Insa el nu este nici cel mai mare,nici cel mai rapid,nici cel mai puternic.Numele de rege i-a fost donat datorita caracerului nobil si feroce.El nu fugareste nici un animal daca nu ii este foame.Leul este fara nici o indoiala cel mai lenos dintre toate animalele salbatice.El petrece 20 de ore din 24 pentru a se odihni.Leul poate sta fara mincare  o saptamina,dar cind are ocazia consuma in jur de 40 kg de carne .
2)Tigrul este un animal salbatic foarte puternic.El vietuieste in general in Asia,in paduri,linga riuri,vinind noaptea.
3)Elefantul traieste in Africa si Asia.Este un animal vegetarian:in fiecare zi el consuma 220 kg de iarba,fructe,radacini pe care le ia cu trompa.Are patru dinti si bea in jur de 80 litri de apa pe zi.

mihaela555: tradu te org daca nu tie grau si ultima ca imi place cum traduci!
mihaela555: hai te rog
mihaela555: foarte imi trebuie
mihaela555: taman despre lupi vreau so invat
1999pagani: ok
1999pagani: Lupii vietuiesc in grup:cite 5 sau cite 8,ce isi unesc fortele,fiind condusi de un lup si lupoaica sa.Pentru ca sa isi prinda prada,ei o inconjoara,si apoi o ataca contemporan.Lupii de asemenea pot consuma tot felul de animale:soareci,broaste,serpi si chiar rime.
1999pagani: Poftim
mihaela555: ms ms ms mult
mihaela555: traducemi si inca un text numai ca amu in frfanceza te rog
mihaela555: Prma zi de vacanta! Voi dormi pana tarziu. Voi manca si ma voi imbraca. Ma voi due cu familia la piscina si imi voi cumpara o bicicleta.
Alte întrebări interesante