Limba română, întrebare adresată de AndreeaBella, 9 ani în urmă

Am de facut pentru maine ca tema la romana planul simplu de idei al baladei culte Pasa Hassan de George Cosbuc cu expozitiunea,intriga,desfasurarea actiunii,punctul culminant si deznodamantul. Va rog ajutati-ma! 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de doinaionela11
66
    Expozitiune.Prezinta infruntarea dintre cele doua armate pe fundalul carei se caracterizeaza cateva personaje.Mihai conduce armata romana punandu-i pe fuga pe turcii in frunte cu temultul Hassa.
   Intriga.Mihai il zareste pe pasa si spulberand tot ce ii iese in cale,se indreapta catre acesta si il provoaca la lupta pe viata si moarte.
     Desfasurarea actiunii.Mihai se apropie navalnic.repeta provoacrea dar pasa fuge ca un las.In ochii ingroziti ai lui Pasa Hassan ,voievodul muntean capata proportii colosale.Inspaimantat de moarte,turcul alerga"mancand pamantl"
     Punctul culminant.Ingrozit ca va avea o moarte groaznica,pasa este disperat,isi lasa turbanul cazut si isi rupe vesmantul.
     Deznodamantul.Pasa Hassan ajunge intabara turcilor unde este intampinat de spahii care il compatimesc dandu'i dreptate.Autorul isi exprima atitudinea ironica fata de fuga pasei,care a exprimat umilinta la care s'a supus acesta,numi sa'si salveze viata .
PS:NU ESTE LUATA DU PE  NET.
Alte întrebări interesante