Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

am de facut un referat minim 2 pagini maxim 3 cu titlul plantele au viață. va rog ajutatima

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anabell2
1

De ce ar fi plantele sursa de energie pentru noi ? Aceasta imtrebare cred ca framanta multi oameni din ziua de azi pentru ca sursa principala de proteine pentru multi in ziua de azi este carnea! Pentru a putea oferi un raspuns la aceasta intrebare v-a trebui sa ne intoarcem in urma cu cateva milioane de ani cand stramosi nostri erau vegetarieni! Acestia isi ocupau mai tot timpul cu gasirea de hrana suficient de bogata in proteine pentru ca organismul lor sa supravietuiasca! In momentul in care grupurile de indivizi au devenit tot mai mari au avut nevoie de o alta sursa de hrana, care sa le asigure un aport de proteine mai mare si care sa le ofere mai mult timp liber! Carnea a fost unul din principalele elemente care au dus la evolutia omului asa cum il stim astazi! Prin hranirea cu carne acestia au avut mai mult timp sa socializeze si sa „reflecte” asupra modului lor de viata! Astfel au inceput sa apara unele si forme sociale tot mai complexe! Dar nici omul, nici stramosii lui nu au renuntat la hrana vegetala!


Dupa aparitia agriculturii omului i-a fost mult mai usor sa dispuna de hrana vegetala, aceasta fiind practicata si in zilele noastre!


Lasand la o parte pasii evolutiei o sa incerc sa aduc niste argumente pro plantelor!


Din cele mai vechi timpuri omul a folosit plantele ca o sursa de hrana, dar si ca medicament pentru diferite boli! Omul moderm foloseste medicamente formate din substante chimice sintetice pentru tratarea diferitelor afectiuni dar nu putini sunt cei care inca se bazeaza pe tratamentele naturiste (in special cu plante). Multi doctori neaga efectele benefice ale unor plante asupra unor afectiuni ca Alzheimer, cancerul, scleroza multipla, artrita,etc. Avand in vedere aceasta nu ne-ar mai ramane pentru trataemnt decat medicamentele pe care ni le prescriu ei si care de multe ori nu sunt bune si doar ne afecteaza organismul!

Alte întrebări interesante