Limba română, întrebare adresată de victoo, 9 ani în urmă

Am maine simulare la romana si nu inteleg cum sa descrii un peisaj si sa-ti exprimi opiinia despre mesajul unei poezi.Va rog sa ma ajutati si nu spuneti in batjocura ca va raportez!Nu copiati de pe net!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sofix
0
Exprimarea opiniei despre mesajul unei opere lirice/poezii
  
   In opinia mea,  mesajul poeziei.... scrisa de ...este..Un prim argument ar fi admiratia poetului fata de.....Se comenteaza ideile poetice ( ce transmite poetul) observandu-se sentimentele eului liric si evolutia acestora , fata de ( un cadrul natural , o persoana etc)Structura cadrului natural ,atmosfera descrisa ,campuri lexicale care sustin ideile poetice.
Un alt argument ar fi prezenta unor procedee artistice care constriesc mesajul acestei poezii( se comenteaza rolul unor imagini artistice) si/ sau figuri de stil care contribuie la intetelegera mesajului.
        In concluzie mesajul poeziei..... este de transmite cititorului starea indemnu de....
Sper ca e bun SUCCES !


sofix: ce cls esti?
victoo: eu a 8 da contu asta e a lu soramea
sofix: aha
sofix: eu is a 10 din bucuresti al liceu dinu lipati unde e nicol
sofix: nicole cherry
victoo: fain
sofix: stiuu am vb cu ea :***
sofix: sper sa imi dai coronita :
sofix: ms ms ca mi-ai dat mie
victoo: nicio problema
Răspuns de Ianna07
1
Descrierea este modul principal de expunere prin care se infatiseaza trasaturile caracteristice ale unui obiect. -o prima trasatura ca textul este o descriere o repr prezenta indicilor spatio-temporali. (Scrii cand si unde are loc descrierea) . O alta trasatura caracteristica este reprezentata de limbajul expresiv datorat figurilor de stil si imaginilor artistice cu sens conotativ(de obicei) . comentezi cateva figuri si imagini artistice. In asta conta schema descrierii, defapt rezumatul acesteia, ti-am scris atat ca sa poti invata cat de cat, sa ai idee.. Iar mesajul opelei lirice: dai definita operelor lirice, dupa care comentezi titlul.. Spui din ce este alcatuit(subst/adj etc.) si ce reprezinta. Modurile principale de expunere (descrierea si monologul in general). Sentimentele eului liric se exprima in mod direct( spui ce sentimente se exprima) . dupa care : Limbajul este expresiv, folosindu-se fig de stil si imagini artistice si comentezi cateva.

victoo: da e bn ..da eu nu stiu sa descriu un peisaj si asa am scris si in cerinta...
Alte întrebări interesante