Limba română, întrebare adresată de Delia251, 9 ani în urmă

Am mare nevoie de o povestire in 10 randuri a unei legende . Eu am incercat ,dar nu am reusit .Va rog mult sa ma ajutati !Dau si coronita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pandicorn01
1
Fara indoiala Ioana D'Arc a fost una dintre cele mai captivante si misterioase personalitati din istorie.Figura ei a ramas un simbol timo de secole,mereu plin de semnificatii,dar fara a-si revela niciodata misterul.
Legenda ei incepe in Franta,in 1429 ,intr-un satuc uitat de lume, cand o fetita la varsta de numai 13 ani sustinea ca poate sa auda vocile divine.Aceasta a avut curajul sa spuna in faţa intregii lumi ca va infrange cea mai puternica armata din lume si isi va elibera tara din povara razboiului intitulat astazi "Razboiul de 100 de ani" . Aceasta fetita la varsta de numai 17 ani i-a obligat pe cei puternici s-o asculte ,printre care si pe Regele Carol al VII-lea , i-a convins spre soldati sa o urmeze si i-a determinat pe compatrioti sa o creada.Isi iubea patria mai mult ca orice si era gata sa se sacrifice si sa lupte pentru libertate.Vocile divine din capul ei o indrumau si cu ajutorul lor a reusit sa conduca asaltul ,cucerind in 5 zile unul dintre cele mai puternice forturi ale inamicului : Orleansul.
Pentru o fata de la tara care nu fusese niciodata la scoala,Ioana D'Arc a avut un destin iesit din comun si realizari extraordinare.
Viata aceteia,insa a fost una scurta.La 18 ani a fost prinsa si vaduta englezilor (inamicii),iar acestia fara mila au acuzat-o de vrajitorie,fiind arsa pe rug la varsta de 20 de ani.
La 25 de ani dupa ce a fost arsa pe rug,Ioana D'Arc a fost declarata nevinovata,dar spiritul ei a ramas viu secole dupa moartea trupeasca.

Delia251: ms
pandicorn01: sper ca te-am ajutat :3
Alte întrebări interesante