Limba română, întrebare adresată de Jax455, 9 ani în urmă

am nevoe de o compunere despre ploaie urgent
va rog mult

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valiusha258
1
Ploaia ,poate oare a fi un cuvint mai frumos decit acesta.Sigur ca nu deoarece ploaia pe noi ne ajuta foarte mult.Daca nu ar ploua,atunci lacurile,marile,riurile si izvoarele ar seca.S-ar usca toate florile,copacii si toate plantele.Ar muri animalele si desgur si noi.Deoarece,daca nu ploua atunci nu avem apa de unde sa bem si alimente de unde sa ne alimentam,deoarece ele se vor usca bineinteles.
-Ploaia este foarte importanta,inveata tuturor!
Sper ca te-am ajutat!
Răspuns de YoaNa26
0
                                           Ploaia

         A fost odata , mii de ani in urma , un rege si o regina . Isi doreau atat de mult o copila , incat faceau orice numai decat sa aiba o fiinta mica langa ei pe care sa o spele , sa o ingrijeasca. Regina , plangea in fiecare zi cu lacrimi palizi si de tristete din cauza durerii pe care o purta zi de zi ...
          Intr-o zi , pe cand regele era in lupta , cand mesagerul veni la el si ii spuse :
- Majestate , ati primit o scrisoare de la castel in numele imparatesei !
-Da-mi-o , te rog .
         Regele deveni cel mai fericit om din lume . Sotia ii nascuse o copila stralucita ca soarele , alba ca neaua , parul balai ca aurul inmarmurit , si cu ochii azurii ca marea . Ii pusera numele de : Ploisa . Trecura ani buni , multi ani . Ploisa ajunse la varsta de cincisprezece ani . Intr-o zi , mama ei , statea
in pat , si se intreba : ,,Dumnezeu mare , tineretea ma intrece , dar frumusetea si ea ma intrece ? '' . O voce groasa , calda ii spuse calma :
- Viata trece fara sa ne dam seama , ai dreptate tineretea te-a trecut , si... la fel si frumusetea , dar nu uita ca frumusetea din interiorul inimii noastre este important si acesta .
   Femeia nu zise nimic , dar era suparata . Intr-o zi , stand iar pe pat , spuse :
- Doamne , spune-mi tu , te rog , cine a ramas frumoasa inaintea mea ?
-Fiica ta , imparateasca , fiica ta. Toti feciorii si barbati , nu mai de care , se indragostesc de ea , si tie , nici doamnele nu iti mai dau importanta deoarece admira mica printesa .
     Auzind vorbele acestea , regina , vroia sa se razbune pe fata ei . Intr-o zi , Ploisa se duse in inima padurii , unde era liniste pura . Regina o urmari . Se duse in spatele ei , si ... O injunghie . Regina , in drum spre castel , era mirata de un fenomen ciudat ... Curgeau din cer picaturi . Atunci isi dadu seama ca , acel fenomen se intampla numai atunci cand fiica ei , Ploisa , se simtea trista , dezamagita si suparata  , asa cum se simtea si femeia cand nu era insarcinata .
       Atunci oamenii castelului o numira Ploaie , si picaturile ei erau lacrimile fetei ucise de mama ei care aratau o tristete neimaginata si dezamagire , dar , in acelasi timp , arata si o liniste lasata de Ploaie , linistea simtita de Ploisa in inima padurii . Si in ziua de azi , Ploaia cade peste noi , aratand niste emotii triste si linistite ...
Alte întrebări interesante