Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Am nevoie de 1,5 și 6. Urgent

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de liviarodicatana
1

Explicație:

1)Enunțul supus analizei reliefează faptul ca o persoana nu se poate caracteriza doar prin vorbe aduse,dar mai ales pentru faptele bune făcute. Deoarece o vorba de laudă se poate spune de oricine, dar o fapta bună poate arată adevărată valoare.

5),,Totdeauna bunătatea este răsplătită pe măsură " ilustrează ca faptele bune mereu vor fi răsplătite poate nu la momentul respectiv, dar când te aștepți mai puțin îți vei primi înapoi fapta răsplătită. Cum se dovedește și prin proverbul,, Cum dai așa primești" se dovedește că binele este răsplătită cu bine.

6)Andrei este un copil nu prea cuminte. La școală nu se prea chinuie cu învățatul.Iar acasă înafara de a se juca pe calculator, nu își ajuta părinții deloc. Acesta totuși are o slăbiciune, își iubește foarte mult cățelul, Max.

Într-o zi, cățelul sau s-a îmbolnăvit. Andrei s-a speriat foarte tare și atunci a început să se roage Lui Dumnezeu și să îi promită că dacă îi va vindeca cățelul, el se va schimba. După 3 zile cățelul s-a vindecat. Andrei s-a schimbat cu totul, a început să învețe, să își ajute părinții.

Alte întrebări interesante