Limba română, întrebare adresată de henlo, 8 ani în urmă

Am nevoie de 2 argumente. Cum poate calatoria sa schimbe perspectiva vietii si cunoasterea de sine?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Chris02Junior
1

                                        Calatoria izvor de cunoastere

                                  ============================


  Inca din vremurile cele mai indepartate, omul a fost curios ce se afla dupa dealul sau muntele pe care-l vedea zilnic.

  Cu timpul, aceasta sete de cunoastere a altor teritorii s-a transformat in migratii in masa, fie in cautarea unor teritorii mai prielnice din punct de vedere al climatului, fie din alte motive economice sau politice.

  Ceea ce este indiscutabil, este faptul ca posibilitatea de a calatori iti ofera prilejuri de a cunoaste alte culturi, alte medii sociale, alti oameni, alte feluri de mancare si alte moduri de viata cotidiana, alte religii, scotind individul din necunoastere si indoctrinare.

  Pe vremea comunismului puteau calatori in afara tarilor lor numai persoane privilegiate, marea masa a poporului fiind tinuta in indoctrinarea comunista.

  Cunoscand mai multe locuri de pe planeta noastra, ti se deschide larg perspectiva din care privesti lumea inconjuratoare.

  Chiar si calatoriile in tara ta proprie, unde te-ai nascut, este un izvor de cunoastere fantastic, dandu-ti posibilitatea de a-ti cunoaste mai bine concetatenii, istoria lor, religia lor, obiceiurile lor mostenite din generatie in generatie, opiniile contemporanilor tai asupra realitatii in care traiti impreuna.

  Prin calatorii, nu numai ca descoperi multe alte aspecte ale altor civilizatii, dar primesti multe alte informatii istorice si nu in ultimul rand incepi sa te revezi pe tine insuti dintr-o alta perpectiva, contibuind astfel la intregirea cunoasterii de sine.

  Sa nu uitam nici faptul ca, din setea de cunoatere a omului, odata cu explozia tehnicii, omul a fost interesat sa calatoreasca si pe alte planete, pentru a studia mediile de acolo si eventuala posibilitate de existenta a vietii pe aceste planete foarte indepartate de vechea noastra planeta Terra.

  Subiectul este foarte vast si sunt extrem de multe aspecte de luat in consideratie, dar deocamdata, ma opresc aici.

                                S-am incalecat pe-o sa si v-am dat compunerea mea.

Alte întrebări interesante