Matematică, întrebare adresată de AlexInfinite56, 8 ani în urmă

Am nevoie de ajutor.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 1DianaMaria3
6

a)

(fog)(0)=f(g(0))=f(-3)=2•(-3)+1=-6+1=-5

g(0)=0-3=-3

(gof)(1)=g(f(1))=g(3)=3-3=0

f(1)=2•1+1=2+1=3

(fof)(-1)=f(f(-1))=f(-1)=-1

f(-1)=2•(-1)+1=-2+1=-1

(gog)(1)=g(g(1))=g(-2)=-2-3=-5

g(1)=1-3=-2

b)

(fog)(x)=f(g(x))=f(x-3)=2(x-3)+1=2x-6+1=2x-5

(gof)(x)=g(f(x))=g(2x+1)=2x+1-3=2x-2

(fof)(x)=f(f(x))=f(2x+1)=2(2x+1)+1=4x+2+1=

=4x+3

Alte întrebări interesante