Limba română, întrebare adresată de cineva3386, 8 ani în urmă

am nevoie de ajutor,am nevoie de un rezumat la copilăria de lev tolstoi,vă rog mult

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tudormariadenissa227
3

Dimineața, câteva zile după minedecenii, Irtenev Nikolenka a fost trezit de un profesor (sau, mai degrabă, de bumbacul lui swatter de zbor). Băiatul a fost ofensat că l-au trezit, un mic și lipsit de apărare, nu fratele său mai mare Volodya. Din mânie și de mila de sine a izbucnit în lacrimi, explicând lacrimile cu un vis groaznic. Dar, după ce profesorul, gâdilind și râzând bine, a început să-l ridice pe Nicholas din pat, Karl Ivanych a fost iertat și la nmit "draga mea".

În fiecare dimineață, tutorele, împreună cu băieții, se duseseră la sală, dându-i mamei lor o bună dimineață.

Învierea imaginației mei mele, Nikolenkaniciodată nu a reușit să-și recreeze întregul aspect. Cel mai adesea am amintit un semn de naștere pe gât, un guler brodat, aspectul întotdeauna de ochi de culoare brun și mâini uscate, delicate. Ea a consultat germanul Karl Ivanych despre modul în care copiii au dormit, indiferent dacă Nicolae nu plângea.

Deseori își găsiseră tatăl în spatele calculelor. El a dat ordine financiare grefierului-șef Yakov. Asta a fost medie, ca orice rob bun și credincios, dar beneficiile Domnul ca idei destul de ciudat, având grijă să crească veniturile lor în detrimentul doamnei (și anume - Khabarovsk numele ei).După ce ia salutat pe fii, tata a spus că,deoarece au crescut deja, este timpul să ne gândim serios la studiu. Pentru aceasta, el le duce la Moscova în casa bunicii sale, iar mamanul și surorile sale rămân în Petrovski. Frații au fost uimiți de această veste. Nikolenka era rău pentru mama și învățătorul vechi, care, cu siguranță, ar fi refuzat din casă. Dramatic a strigat. cTata ia luat pe băieți cu el la vânătoare și ia întrebat fetele. Cu ei într-o cărucior a mers maman. După ce a fost ceai, fructe, înghețată și, desigur, jocuri pentru copii în aerul proaspăt.

Mai târziu, la domiciliu, toată lumea sa ocupat de afacerea lor. Mama a cântat pianul, iar iobagii au venit la tată cu un raport. Volodya, Nikolenka și fetele au decis să privească mai atent lanțurile sfântului nebun, pe care mama le-a adăpostit.

Nikolenka își amintea sincer pentru viață,rugăciunea puternică a unui adevărat creștin, Grisha nebun, cu care au devenit martori neștiutori. El sa rugat cu dragoste pentru toți cei care i-au dat adăpost. Când nu au existat cuvinte, el a căzut la pământ cu lacrimi sincere care revărsau.Roșu-obraznic, distractiv și gros Natasha a fost luatăcasa unei tinere fete ca femeie servitoare pentru o bunica. Natalya era o slujbă de diligență și blândețe. Dupa ce sa născut mama, slujba a devenit bona, iar aici merita și premii și laudă pentru afecțiune și loialitate, care i-au dat tânără doamnă (familia Nataliei nu a lucrat).După ce sa căsătorit, maman a încercat să-i mulțumeascăNatalia Savishnu, așa cum o numeau acum, pentru serviciu. I sa acordat o pensie liberă și de viață de trei sute de ruble. Dar fidelă ei, ne-a rupt documentul cu ștampila oficială și a rămas pentru a servi ca menajeră, supravegherea economiei și acordarea de iubire și îngrijire celei de a treia generații a stăpânilor săi. Băieții trăiau mai mult în Moscova, în casa buniciio jumătate de an. Copiii au studiat, au dansat la mingi, s-au întâlnit cu rudele din Moscova: prințesa Kornakova, prințul Ivan Ivanovici, frații Ivins, au reușit chiar să se îndrăgostească de Sonia Valakhina.

După ce a primit o scrisoare alarmantă de la soția sa, tatăl din nouia condus la Petrovskoe. Din păcate, copiii au găsit mama deja inconștientă. Pentru Nikolenka era foarte greu să suporte moartea și îngroparea mamanului său. Convorbirile pioase și lacrimile sincere ale Nataliei Savishna, care iubeau pe cei decedați, i-au făcut puțin mai ușor.

Bunica a aflat despre moartea fiicei sale numai deIrtenvyh se întoarce la Moscova. Tristețea și suferința ei au fost atît de puternice, dar, din anumite motive, Nikoleka a simțit și a simțit mai mult cu Natalia Savishne, pentru că era convins că nimeni nu și-a regretat atât de pur și sincer mama ca această creatură iubitoare și devotată.

Odată cu moartea lui maman pentru Nikolenka, copilăria sa încheiat. A început vremea adolescenței.

 

Rezumat al Tolstoiului "Copilărie" numaidezvăluie o lume uriașă creată de autor. Un cititor curios, referindu-se la textul complet al povestii, învață mult mai interesant despre viața proprietarului, sistemul nobilimii de educație și formare a copiilor din secolul al XIX-lea.

stiu ca este prea mult dar sunt toate capitolele sper sa te ajute.

Alte întrebări interesante