Limba română, întrebare adresată de Dyana98, 9 ani în urmă

AM NEVOIE DE AJUTOR!! CAT MAI RAPID!!

importanta alegerii unui domeniu in care sa profesezi, text argumentativ


VA ROG!!

MACAR IDEI, SAU CEVA, CA SA DEZVOLT.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bunny2202
1
Consider ca, pasiunile oricarei persoane difera si ajuns la pragul maturizarii cu un bagaj de cunostinte acumulat in anii lui de studentie, atat aspiratiile cat si mediul in care va dori sa profeseze vor fi cunoscute.
Pe de o parte, anii copilariei,ai evolutiei ca individ sunt foarte importanti in alegerea unui job, deoarece, dezvoltandu-si anumite preferinte si capacitati, urmatorii pasi sunt mai usor de facut. Cu siguranta implicarea unei persoane in activitati extrascolare va avea un impact asupra viitorului pentru ca modul de a comunica si de a interactiona cu alte persoane vor fi vizibil apreciate de ceilalti, dar acest lucru poate fi in folosul celui ce va dori sa-si petreaca 8-10 ore din timp vorbind cu alti oameni, acesta fiindu-i serviciul mult visat: psiholog,PR,antreprenor,consultant,etc.
Pe de alta parte,alegerea unui domeniu in care sa profesezi poate sa schimbe total viata unui individ. Din aceasta cauza sunt anii de elev la liceu,cu profile teoretic,real,umanist etc. Profesia se creaza in timp,iar cel mai important este sa-ti placa sa faci acel lucru si sa te pui in valoare facandu-ti bine munca. Cei slabi de inima nu vor putea profesa ca doctori,veterinari sau politisti. Jobul mult visat este o aspiratie la care iti trebuie talent. Caci,precum un actor evolueaza pe scena, si un inginer sau un manager poate evolua pe propria scena daca este intr-adevar bun.
In concluzie, profesia pe care cineva o poate alege tine de foarte multi factori,insa cel mai important este sa nu se uite ca "tu porti haina,nu haina pe tine".
Alte întrebări interesante