Limba română, întrebare adresată de Ana3109, 8 ani în urmă

Am nevoie de ajutor, dau coroana ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Buna! Am sa iti raspund aici la a doua intrebare!

De obicei in scoli ar trebui sa existe un consilier scolar si un psiholg scolar, deoarece voi, tinerii aveti momente dificile, framantari interioare, crize de identitate si acestea nu se pot rezolva de la sine !

Daca ajungi la psihologul scolii,  nu esti nici nebuna, nici ireparabila! Pentru  a intelege, iti voi da un exempu:

- ai in clasa colege care provin din familii cu posibilitati financire, iar tinuta lor zilnica parca este rupta din revistele de moda ( nu-i problema ca in cap au...!), iar TU esti un copil modest, care iti cunosti foarte bine valoarea, dar nu poti fi la standadele acestora. Cu toaate acestea suferi fiindca te simti inferioara acestor demoazele! Acest lucru te deranjeaza din ce in ce mai mult si incepi sa crezi despre tine ca nu esti capabila, ca esti  marginalizata, ca nu ai ce cauta printre ele  etc.

In aceasta situatie ai neaparat nevoie de  o consiliere psihologica. Atunci te adresezi psihogului,spunandu-i ce te deranjeaza. Acesta te va consilia cu rabdare si profesionalism, astfel incat iti va reda increderea in tine. Doar astfel vei putea trece peste aceasta emotie puternica care te poate duce la depresie!

Explicație:

Alte întrebări interesante