Limba română, întrebare adresată de valuucigasu27, 8 ani în urmă

Am nevoie de ajutor !! Dau coroana (sa fie original)
Realizeza o descriere, de 10-20 de randuri, in stil stintific, a unei statiuni baleno-climaterice.
Pentru acesta, vei rspecta etapele redactrii unui text cu scop inforativ:
a.pregatirea redactarii (documentarea): culegerea informatiilor, prin consultarea unor lucrari (carti, articole) de specialitte;
b.alcatuirea planului de idei: asezare, relief, tipul de lac, exploatarea turista a zonei etc.;
c.redactarea: ordonarea informatiilor; utilizarea termnilor de specialitate, a cuvintelor cu sens propriu; stilul obiectiv, imprsonal ( de exemplu: Situat pe malul stang al raului Buzau, Balta-Alba este un liman fluviatil, cu apa salmastra si mal cu valoare teraputica.);
d. verificarea si corectrea: recitirea textului redactat, urmarind corectitudinea informatiilor stiintifice, a exprimarii, dispunrea ideilor si a informatiilor; corectarea eventualelor erori stintifice su abateri de la normele de exprimare, ortografi su punctuatie;
e.elaborare forei finale.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MInecraft1235
6

Răspuns:

statiunea Calimanesti Caciulata

Statiunea Calimanesti-Caciulata este considerata “perla” statiunilor de pe valea Oltului, datorita peisajelor mirifice ce pot fi admirate in aceasta zona a Romaniei. Din intreaga suprafata a statiunii, aproape jumatate este acoperita de intinsele paduri de foioase si rasinoase. Statiunea a fost atestata documentar in 1386 si este renumita pe plan international (la recomandarea doctorului Carol Davila, Napoleon al treilea se trata cu apa minerala adusa de la izvoarele de aici).

Geografie

Statiunea Calimanesti-Caciulata este situată în Depresiunea Jiblea, pe valea Oltului, în amonte de orașul Călimănești de care și depinde administrativ. Localitatea nu are populație stabilă, ci doar personalul unităților de cazare și alimentație publică existente aici.

Clima

Calimanesti Caciulata beneficiaza de o clima specifica depresiunilor subcarpatice adapostite, fara variatii mari de temperatura, cu veri racoroase (in jur de 20°C in luna iulie) si cu ierni relativ blande (intre -1° si -5°C in luna ianuarie). Temperatura medie anuala din Calimanesti Caciulata este de 9° C. Precipitatii moderate (750-800 mm anual). Factorii de cura naturala sunt reprezentati de clima protectoare si izvoarele (descoperite in 1827) de ape minerale sulfuroase, clorate, bromate, cu sodiu, calciu, magneziu, in principal hipotonice, cu concentratie, compozitie chimica si temperatura variabile (mineralizare intre 0.5 si 11.5 gr/l; atermale, mezotermale 41°C, si hipertermale= 49.5°C).

Indicatii terapeutice

Statiunea Calimanesti Caciulata este indicata in tratamentul bolilor digestive (gastrita cronica cu hipoaciditate, constipatie cronica, colita cronica), al bolilor hepatobiliare (dischinezie biliara, colicistita cronica care prezinta sau nu calculi, hepatita cronica, pancreatita cronica, starii postoperatorii in bolile ficatului), boli ale sistemului renal si urinar (litiaza la rinichi, pielonefrita cronica, infectii urinare), tulburari metabolice si nutritionale (diabet, stari hiperuremice, obezitate), in afectiuni respiratorii (bronsita, traheobronsita cronica), in boli ale sistemului nervos periferic (pareza, sechele ale poliomielitei), stari reumatismale (spondiloza, artroza, poliartroza, tendinita), stari posttraumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi), boli ginecologice (sindrom ovarian cauzat de menopauza), boli O.R.L. (rinosinuzita cronica, laringita cronica alergica etc.), boli dermatologice, cardiovasculare si de alta natura.

Obiective turistice

in statiunea Calimanesti-Caciulata: Biserica din Ostrov, Sihastria de la Turnu unde se afla o biserica datand din 1676, Manastirea Cozia.

in weekend am mers la munte acolo deci enjoy :)


valuucigasu27: am spus ceva original
MInecraft1235: e original dar ma rog
valuucigasu27: =)))
Alte întrebări interesante