Biologie, întrebare adresată de irinacostina2, 9 ani în urmă

am nevoie de ajutor , despre un argument pentru poluare , poluarea aerului si poluarea apei.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de valerialazari
9
poluarea aerul are loc atunci cind aprinzi un foc special pentru a arde paduea.Aceasta este o fapta iegala si te poate costa o amenda,insa chiar shi ani grei de puscarie.
Poluarea apei are loc aunci cind pleci la mare etc.si arunci deseuri in apa.Aceasta la fel este o fapta ilegala si te poate costa o amenda usturtoare!
SPER CA TE-AM AJUTAT!
Răspuns de Nadine
15
Poluarea apelor.Datorita defrisarilor cu substante reziduale provenite din procesele de fabricatie in apa pesti intoxicati si morti ajung la suprafata.Nici apele marilor sau aceanelor nu sunt mai ecologice.
Masuri de prevenire si combatere a poluarii apelor:
-Regulamentarea pescuitului
-Interzicerea vanatului pe spatii ocrotite de lege
-Epurarea apelor reziduale
Poluarea aerului.Rezulta din materia industriala si cea cosmica care a devenit unul din principalii dusmani ai sanatatii.Aerul a devenit din ce in ce mai imbaxit din cauza substnatelor toxice evacuate de fabrici din gospodarii sau de la autoturisme.Astazu respiram un aer foarte poluat.
Masuri de prevenire si combatere a poluarii aerului:
-Desfintarea unor fabrici poluante
-Dotarea autoturismelor cu filtre speciale pt evacuarea gazelor
Poluarea.Poluarea reprezinta contaminare mediului inconjurator si a sanatatii vietuitoarelor prin aruncare deseurilor toxice in spatii nepermise.Poluarea este foarte daunatoare pt om plante si animale.Din acesta cauza in tarile UE au fost elaborate legi pt protectia mediului.

Nadine: Imi dai coroana dac vrei?
Alte întrebări interesante