Matematică, întrebare adresată de nicoaramihai199, 8 ani în urmă

Am nevoie de ajutor la ambele probleme.

Anexe:

albatran: 7....a=n isteata foc, mai isteata decat mine (in fine, cel/cea ce a compus-o)..nu garntez rigoarea, dora "inspiratia" pe model studentesc... am egalat panta functieide gra1 cu derivat in 0 a polinomialei...pt a<0 nu mergea pt x apartine (-1;0)
albatran: la 8 imi iese doar pt x<0...a^xmai mare 3^x+4^x-2^x dar a^x exponentala, deci pozitiva
albatran: atunci 3^x+4^x>2^x
albatran: 3^x>2^x-4^x
albatran: 3^x>2^x( 1-2^x)
albatran: dar 3^x exponentiala decci pozitiva , deci 1-2^x poxitiv
albatran: 1>2^x
albatran: 2^x<1
albatran: x<0 dci nu e R...imi scapa..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de buryzinc
2
Am trimis raspunsul in poza atașată
Anexe:

nicoaramihai199: Super rezolvarea. Un lucru nu ma inteles la teorema lui Fermat. Dupa ce ai aflat ca O(0,0) este minim, f*(x_0) = 0 sau f*(y_0) = 0 ?
nicoaramihai199: am*
albatran: Felicitari, Buzy!Pt idee si calcul!!! misto asta cu 6..ma gandisem la plesneala plesnelii sa verific doar pe 6, dar am abandonat pt ca nu puteam justifica teoretic...adica nu mi-ar fi trecut prin cap derivata, desi prima cu derivata o "facusem", vezi dialog...dar nu ma ducea muscchiul dupa o "inspiratie" teoretica sa am si forta de calcul (incredere de matematician..am ramas ca formare student inginer, lovesc , speculeza rapid un pas logic , doi cel mult si ..atat)
albatran: vorbesc de 8...7 e mai "simpla".:).. daca la asta ai nelamuriri, Mihai este vorba de ecuatia tangentei intr-un punct la graficul functiei
albatran: si eu m-am ajuta tot de grafic(e), reprezentand ambele functii polinomiala si functia liniara cu a<0 si cu a>0
albatran: 8 m-a "batut" , noroc cu Bury!
nicoaramihai199: x_0
albatran: y-yo=f'(x0) (x-x0) ec tgentei in pctul (x0;y0) la grafic
nicoaramihai199: Am inteles ! Tin minte ca tu, albatran, m-ai incurajat sa continui cu problemele cand stateam cateva ore langa una. Am ajuns destul de bun la matematica.
Alte întrebări interesante