Limba română, întrebare adresată de ElenaHS, 8 ani în urmă

Am nevoie de ajutor la B de la subiectul II multumesc mult!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabriellaaaaa
8

Dupa parerea mea nimeni si nimic  nu Iti poate asigura o garantie a fericirii !

De aceea rezonez profund cu  sfaturile pe care Al vlahuta i le da fiicei sale in care ii spune ca fericirea vine din impacarea ta cu tine.Cu alte cuvinte, nimic din exterior nu te poate implini , doar faptele si sentimentele tale proiectate asupra celorlalti se intorc in tine, multumindu-te, oferindu-ti satisfactia unei  faptei bune,  liniste si de aici, abia apoi , fericirea!

In scrisoarea adresata Margaretei, autorul ii spune acesteia ca  nu in rautate, orgoliu sau  satisfactii marunte isi gaseste fericirea chiar daca acestea par sa-i asigure un oarecare confort exterior.Fericirea adevarata o va gasi intotdeauna facand fapte bune si fiind consecventa cu sine insasi pentru ca un  om rau poate fi doar respectat prin prisma fricii, dar niciodata iubit de catre ceilalti! Ori fericirea, inseamna tocmai iubire si mangaiere pe care cei rai nu le pot primi!

Al Vlahuta o invata parinteste pe fiica sa, indemnanad-o sa  fie un om bun si sa se descopere pe sine modelandu-si interiorul dupa cum simte si nu dupa cum vor ceilalti , pentru ca adevarata fericire vine din interior nu din proiectia celorlati asupra ei!

In concluzie, textul nu ofera o cheie a fericirii ci mai degraba calea pe care trebuie sa mergi pentru a fi un om implinit si potential fericit! Pentru ca in acest text, Al Vlahuta ne invata despre cum sa fii un om impacat cu tine , pentru ca astfel sa poti iubi si sa primesti la randul tau  iubire , devenind un om fericit care emana fericire in jurul sau !

Bunatatea este drumul spre fericire!

Alte întrebări interesante