Am nevoie de ajutor repede!! Va rog mult!!!
,,De cautat un obiectiv turistic din Asia"
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Îți recomand Marele zid chinezesc sau Muntele Fuji din Japonia
Marele Zid chinezesc, marea capodoperă a lumii .
Este o lucrare de mare anvergură, cea mai lungă structură din lume construită de om. Are o lungime de peste 21 000 de kilometri, construcţia Marelui Zid realizându-se într-o perioada de peste 1000 de ani. Scopul grandioasei construcţii a fost acela de apărare a graniţelor chineze contra numeroaselor atacuri, în special ale popoarelor nomade din nordul Chinei.
La ridicarea construcţiei s-au folosit diverse materiale: piatră aşezată în straturi, piatră de calcar arsă amestecată cu amidon de orez, amestec din argilă şi piatră cioplită. Din cauza diversităţii materialelor, zidul are grosimi cuprinse între 4 şi 10 metri grosime. La intervale de câteva sute de metri s-au construit turnuri de observaţie de 12 metri înălţime cu scopul de a supraveghea întreg teritoriul şi de a depozita arme. Cel ce observa pericolul avea datoria de a-i avertiza şi pe ceilalţi, metoda de semnalare era una simplă-se făcea foc în turn. Un turn putea adăposti între 30 şi 50 de soldaţi.
În timp, rolurile Marelui Zid s-au diversificat. De la rolul de apărare construcţia era folosită şi ca drum comercial, pavarea sa cu piatră fiind un factor favorabil pentru transportul mărfurilor. De-a lungul vremii, Marele Zid a suferit modificări însemnate. În timp ce unele părţi s-au prăbuşit sau s-au deteriorat considerabil, alte sute de kilometri de zid erau construite , extinzându-se în munţi, câmpii şi deşert. Şi materialele s-au diversificat tot mai mult în funcţie de relieful pe care se construia şi în funcţie de poruncile dinastiilor ce conduceau la acea vreme. Astfel unele sectoare din zid sunt ridicate din noroi, pământ, ienupăr şi mult mai târziu cărămidă.
La ridicare Marelui Zid a fost utilizat şi un volum uriaş de resurse umane care şi-au depus întreg efortul la construcţia clădirii. Se spune că o buna parte dintre lucrători şi-au găsit sfârşitul din cauza muncii asidue, a frigului şi a foamei. Astfel, mulţi scriitori ce şi-au îndreptat atenţia spre Marele Zid nu s-au sfiit sa-l asocieze cu cel mai mare cimitir din lume. Timp de mii de ani a circulat o poveste foarte asemănătoare cu cea a meşterului Manole. La doar 3 zile după căsătoria unui cuplu tânăr de chinezi, bărbatul este luat şi dus în partea nordică pentru a lucra la ridicarea zidului. Fără veşti din partea bărbatului iubit, femeia decide să pornească spre locul construcţiei. Ajunge într-un final şi întrebând în stânga, în dreapta află că soţul ei a murit. Femeia îndurerată plânge timp de 3 zile şi 3 nopţi la poalele zidului şi dintr-o dată o porţiune din zid se prăbuşeşte brusc. Printre dărâmături ea găseşte rămăşiţe din corpul bărbatului.
Marele Zid chinezesc este una dintre minunile medievale ale lumii şi nu e de mirare că aproximativ 45 de milioane de oameni îl vizitează în fiecare an. Din cauza numărului de vizitatori, monumentul cunoscut la nivel mondial începe să se deterioreze. Turiştii desprind bucăţele mici din zid pe care doresc să le păstreze ca amintire sau chiar le vând sub formă de suveniruri.
În anul 1952 Marele Zid chinezesc a fost declarat monument istoric al Chinei, urmând ca în 1987 să intre sub protecţia UNESCO.