Limba română, întrebare adresată de puiecarmen, 9 ani în urmă

Am nevoie de ajutor! Trebuie sa continui caracterizarea personajului principal, Vitoria Lipan din romanul Baltagul! Mai trebuie sa folosesc trasatura asta: Stapanire de sine,spirit justitiar,inteligenta, capacitatea si curajul de a demasca criminalii" si finalul: In concluzie.. " ma gandisem sa o continui asa:' O alta trasatura dominanta este stapanirea de sine, hotararea si curajul de a pleca pe urmele sotului sau..." dar nu stiu daca e bine, continuati voi de aici, DAU COROANA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Geanny111
6
Comportamentul sau ilustrează faptul ca este hotărâtă și curajoasa. Dezvăluie în același timp ca are spirit pragmatic:vinde produse pentru a face bani , face ordine în gospodărie iar pe Minodora o trimite la mănăstire. Pe drum dovedește ca este o buna cunoscătoare a psihologiei umane formulând întrebări inteligente,obținând informațiile dorite. Fiul ei Gheorghița o caracterizează în mod direct"Mama asta trebuie sa fie fărmăcatoare;cunoaște gândul omului."
Spiritul de adevăr și dreptate o călăuzește pe tot parcursul călătoriei și de acea invita la praznic pe tovarășii lui Nechifor,Calistrat Bogza și Ilie Cuțui . Reușește sa creeze o atmosfera incomoda adresând întrebări incomode și neașteptate ucigașilor, demonstrându-i în final!
După ce își îndeplinește dorința viața ei poate reintra în normal "Ne-om întoarce la Măgura ca sa luam de coada toate câte am lăsat."
Numele personajului principal este o alta metoda de caracterizare indirecta sugerând firea dârză și biruitoare a femei.
În concluzie personajul Vitoria Lipan ilustrează prototipul femei puternice care impresionează prin tărie de caracter inteligenta și respect pentru valorile strămoșești.
Sper ca te am ajutat.

puiecarmen: Multumesc,iti voi da coroana maine
Geanny111: Cu plăcere
Alte întrebări interesante