Am nevoie de ajutor urgent.
Este urgent neaparat.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Sa te ajut cumva!
Genialul Eminescu este recunoscut pentru muzicalitatea verurilor nemuritorea si pentru contemplarea naturii. Intr-adevar citind poezia "Frumoasa-i", te astepti ca citind-o sa descoperi chipul iubitei pe care de altfel poetul l-a invocat in majoritatea poeziilor sale de dragoste.
Dar aici vei constata ca este atras de frumusetea naturii pentru care isi expima direct admiratia si fascinatia prin contemplare. El este un maestru al figurilor de stil in desrierea naturii folosind epitete (lacul cel verde si lin, stanca strapita, geamat dulce etc,) si metafore (soarele nori sfâșiind, gândurilor aripi le pui, geamătul dulce din vânt),.
Imediat mi-a venit in gand poezia lui ST. O. Iosif " infloresc gradinile" poezie pe care de altfel sunt convinsa ca o cunosti din copilaria timpurie, poezie in care poetul de asemenea isi exprima direct admiratia fata de natura ( Ah, de ce n-am zece vieti/ Sa te cant, Natura!), prezentand in imagini vizuale aspecte din anotimpul primavara
- Ambele poezii vorbesc despre natura, pe care ambii poeti o contempla exprimandu-si in mod direct admiratia si dragostea prin diverse mijloace artistice.
- Daca la Iosif versurile sunt simple si usor de retinut, la Eminescu acestea au o muzicalitatea aparte.
- Mijloacele artistice sunt diferite la ambii poeti deoarece fiecare isi exprima in ritm propriu stilul.
Explicație: