Geografie, întrebare adresată de Ana3109, 8 ani în urmă

Am nevoie de ajutor, vă rog! ❤️❤️​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CojanRoberta21
1

Răspuns:

Italia

Italia este un stat din sudul Europei ce ocupă Peninsula Italică. Relieful Italiei este predominant muntos, brăzdat de Munții Alpi în nord si Munții Apenini in zona Centrală. Pe lânga toti acesti munti exista si o campie importanta si anume Câmpia Padului care este strabatuta de raul cu acelasi nume, Pad.

Italia este una dintre țările europene care are încă vulcani activi și anume Vezuviu, Etna și Stromboli.

Clima Italiei este variată deorece se remarcă un climat temperat-continental în nord, un climat alpin în zona montană și un climat mediteranean în peninsulă.

Vegetația Italiei este una caracteristică climatului adica maquis, garriga, citrice, vegetație ce se datorează climatului cald din peninsulă.

Ca rețea hidrografică în Italia, putem mențional râul Pad, fluviul Tibru care străbate Roma, lacurile Como si Maggiore.

Populația Italiei în ultimii ani a crescut foarte mult, depășind astăzi putin peste 60mil. de locuitori, care majoritatea sunt de origine italiană, având o densitate de 206loc/km2.

Orașe importante din Italia cu impact cultural si nu numai sunt Roma, care este capitala Italiei, Napoli, Milano, Torino, Veneția etc.

Economia Italiei este bazată pe sectorul servicii ceea ce înseamnă că este bazată foarte mult pe turism indiferent de care ar fii: cultural,montan sau litoral.

Resursele naturale ale Italiei sunt variate dispunând de cărbuni superiori, gaze naturale și minereuri.

Ramurile industriale sunt foarte dezvoltate, in deosebi, industria textila, alimentara, chimica, petrochimica, cofectii sau constructoare de masini.

In Italia se cultiva foarte mult, struguri, masline, citrice si orez.

Explicație:

Sper că te-am ajutat! Coroană?


Ana3109: când îmi pare să îți dau coroana, o să-o fac
Ana3109: mulțumesc frumos ❤️
CojanRoberta21: Cu drag!
Alte întrebări interesante