Matematică, întrebare adresată de teo942, 8 ani în urmă

Am nevoie de ajutor va rog​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Zicun
1

Răspuns:

(\frac{x+1}{2x+1})^(^-^1^)+(\frac{2}{x+1}-\frac{1}{x+2}):\frac{x^2+x-6}{x^2-4}

x^2+x-6=x^2-2x+3x-6 = x(x-2)+3(x-2) <=> (x+3)(x-2)

x^2-4 = (x-2)(x+2)

Inlocuim in ecuatie:

(\frac{2x+1}{x+1})+(\frac{2}{x+1}*\frac{x+2}{x+2}-\frac{1}{x+2}*\frac{x+1}{x+1})*\frac{(x-2)(x+2)}{(x+3)(x-2)}

\frac{2x+1}{x+1}+\frac{2x+4-x-1}{(x+1)(x+2)}  *\frac{(x+2)(x-2)}{(x+3)(x-2)}

\frac{2x+1}{x+1}+\frac{x+3}{(x+1)(x+2)}+\frac{(x+2)(x-2)}{(x+3)(x-2)} Observatie! Vom simplifica (x+2), (x-2) si (x+3)

\frac{2x+1}{x+1}+\frac{1}{x+1}=\frac{2x+1+1}{x+1} <=> \frac{2x+2}{x+1} <=> \frac{2(x+1)}{x+1} <=> 2

E(x) = 2


Zicun: Ms pentru coronita <3
teo942: mersi ca m ai ajutat <3
Alte întrebări interesante