Studii sociale, întrebare adresată de geaninademeter, 8 ani în urmă

Am nevoie de câteva lucruri despre: magazin de proximitate, magazin de bicolaj, chioșc, magazin specializat, farmacie, brutărie, magazin de electrocasnice, magazin de haine, magazin de încălțăminte, magazin de bijuterii, magazin de bijuterii, magazin de articole sportive.
VĂ ROOG!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DnaValy
4

Magazin de proximitate, înseamnă un magazin universal amplasat cât mai aproape de locuințele celor din cartier, unde clienții găsesc să cumpere ceea ce au nevoie zilnic și imediat, pentru a nu se mai deplasa la marile magazine cu mașina.

Magazin de bricolaj, înseamnă un magazin în care se găsesc toate cele necesare pentru a se face de către clienți toate reparațiile, sau modernizările, din locuință.

Chioșc, înseamnă un foarte mic spațiu, doar pentru vânzător și câteva bunuri puse în vânzare ce pot fi de același fel sau diferite, cum ar fi ziare și reviste, flori, bilete de transport, etc.

Magazin specializat, înseamnă un loc de vânzare a bunurilor de același fel, cum ar fi pentru mașini, electronice, cofetării, parfumerii sau pentru copii.

Farmacie, înseamnă un spațiu de vânzare de mărime medie, unde se vând medicamentele și în unele și produse de igienă și înfrumusețare.

Brutărie, înseamnă o fabrică de pâine și a derivatelor din pâine, care pot fi vândute chiar în incinta brutariei, dacă există un spațiu special amenajat.

Magazin de electrocasnice, înseamnă un spațiu destul de mare pentru vânzarea tuturor aparatelor electrice și electronice necesare într-o gospodărie.

Magazin de haine, înseamnă un loc unde se vând doar haine, care poate fi mixt sau specializat: haine pentru femei, pentru bărbați, sau pentru copii. Aceste magazine pot fi de pret-a-porte, adică pentru toată lumea, sau de lux pentru o clientelă selectă și la prețuri foarte mari.

Magazin de încălțăminte, înseamnă spațiu de vânzare foarte mare, sau de dimensiuni mai mici, unde se vinde doar încălțăminte și chiar unele accesorii din piele, cum ar fi curele sau genți.

Magazin de bijuterii, înseamnă un magazin cu vitrine din sticlă și cu sistem de alarmă, dacă bijuteriile sunt din aur, sau foarte scumpe.

Magazin de articole sportive, înseamnă un spațiu foarte mare de vânzare, pentru că aceste bunuri sunt voluminoase, cum ar fi: schiuri, undițe, biciclete, aparate pentru sport, sau haine pentru sportivi.

Mult succes!

Alte întrebări interesante