Limba română, întrebare adresată de Danielaceapchi, 9 ani în urmă

am nevoie de citeva idei pentru o descriere a moldovei la limba romana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amsc
0
Spui putin despre relief, cultura, istorie. Informeaza-te dupa internet.

Danielaceapchi: nu mie imi trebuieartistica
Pachi: Spre deosebire de cronicari el urmareste destinului istoric al romanilor in context european, considerand istoria nu doar o modalitate de expresie a constiintei nationale, ci si o permanenta creatie a poporului.
Descrierea Moldovei este o carte unica in Tarile Romane la data aparitiei ei. Ea prezinta o dubla modernitate prin continutul ei dar si prin limbaj.
Pachi: In ea este descrisa Moldova pe mai multe planuri: geografic (7 capitole, cuprinzand detalii despre numele antic si actual al Moldovei, asezare, granite, tinuturile in care era impartita din punct de vedere administrativ, localitatile cele mai importante, muntii, resursele subsolului, campiile, padurile, fauna, flora si clima);
Pachi: politic(19 capitole ce descriu organizarea statului, modul de alegere al domnilor, cutumele de inscaunare, modul dedesfasurare al vanatorilor domnesti, ingroparea domnitorilor, legile statului, modul lor de aplicare, veniturile, tributurile, originea etnica a populatiei, credintele populare);bisericesc si folcloristic(este pentru prima data in istorie cand un om de stiinta ia in seamna etnografia unui popor intr-o lucrare atat de importanta).
Pachi: Sper ca te-am ajutat :*
Danielaceapchi: mie imi trebuie cu metafore cu adjective dar nu istorie sau relief
amsc: Cauta pe iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerneeeeeeeeeeeeeeeeeeeet
Danielaceapchi: numi mai trebuie
Răspuns de infancia
1
moldova este locul unde am crescut si unde am rostit primele cuvinte.moldova este tara cea mai scumpa si sfinta fiindca este tara mea.asa tara nu exista nici in intreaga lume.imi iubesc mult tara mea fiindca este doar a mea

amsc: e DOAR a ta?
Danielaceapchi: mersi
Alte întrebări interesante