Biologie, întrebare adresată de adriansocaciu19, 9 ani în urmă

Am nevoie de comportamentul ursului brun de apărare va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nicku17
2
Ursul brun, carpatin (omnivor) nu ataca omul ziua decât provocat sau rănit, spre deosebire de noapte, sau de ursoaica cu pui - periculoasa oricând. Urşii se vor apropia însă de tabără pentru a căuta hrana.Nu te apropia de urşii "blânzi" şi nu-i încuraja să se apropie - oferindu-le de mâncare,sau ca sa-i fotografiezi.Într-o zonă cu urşi, încearcă să ţii orice miros de mâncare cat mai departe de tine,de cort sau de adăpost. Pregăteşte şi consuma hrana la cel puţin 50 m de cort. Găteşte si mănâncă în alte haine decât cele cu care dormi.Nu lăsa alimentele la îndemâna ursului: pe jos, în cort; el miroase şi va găsi - orice aliment pe care-l ascunzi: dulciuri etc. Agaţă-le de crengile înalte ale unui copac la înălţime mai mare decât poate ajunge un om. in tabăra păstrează curăţenia: arde orice resturi de mâncare.Dacă pleci din tabără, lasă cortul larg deschis: ursul e curios şi va inspecta cortul; daca nu are pe unde să intre - îşi va face singur o uşă.
Poate e ceea cauti!
Răspuns de Englezoaicanr1
1
Comportament Urs Brun
S-a discutat mult despre intalnirile dintre om si urs. Majoritatea acestor intalniri se termina cu fuga ursului din fata omului, caci toate salbaticiunile evita sa se apropie de om.

Sunt unele situatii in care omul poate fi atacat daca ajunge intr-o poiana in preajma unui pui de urs ratacit de mama lui. Tipetele acestuia speriat de prezenta omului atrag dupa sine apropierea ursoaicei gata oricand de atac.

Animalul ranit ataca vanatorul imprudent. La fel, daca omul sta prea mult in preajma barlogului unei ursoaice cu pui. In momentul atacului se ridica pe picioarele din spate, atacand in mod special capul. Cu o singura smucitura poate trage pielea de la ceafa catre fruntea omului, formand o adevarata scalpare.

Unul dintre momentele deosebite din existenta ursului brun il prezinta petrecerea anotimpului rece. Majoritatea dintre noi cred ca in perioada de iarna ursul se retrage in barlog si hiberneaza. In realitate, ursul sta in acest interval intr-o stare de somnolenta, un somn de iarna, perioada in care simturile ii sunt treze. Oricand poate iesi iarna din barlog daca il pandeste vreun pericol.

Intrarea in barlog a ursilor se desfasoara in preajma Anului Nou, alegandu-si drept loc de iernare crapaturile de stanci, pesteri, dar si refugiul oferit de arbori cazuti si rupti de furtuni, iar un barlog bun, bine amenajat este pastrat mai mult timp.

Interesanta este pregatirea ursului pentru intrarea in barlog, deoarece cat dureaza perioada de iarna, Mos Marin nu mananca nimic. Inainte de patrunderea in barlog, ursul consuma plante cu efect purgativ, dupa care roade coaja de brad rasinoasa in amestec cu diferite plante care vor forma un adevarat dop.

Acesta va astupa complet rectul. In barlog, ursul brun sta cu capul spre iesire pentru a-l parasi in caz de pericol. El sta pe un pat de muschi si cetina, acoperind din interior si intrarea, lasand doar o fereastra de aerisire. Fiecare individ are “locuinta” proprie.
Alte întrebări interesante