Limba română, întrebare adresată de fulgul3000, 9 ani în urmă

Am nevoie de ea pe maine va rog de povestit textul va implor

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IFlory31
1

             Rasul nefolositor al unui leu si salvarea sa de catre un soarece.

In fragmentul de mai sus este vorba despre un leu care in timp ce dormea a fost trezit de un soricel care a trecut in fuga peste el.
    Leul l-a prinz ,iar șoricelul incepu a se ruga de acesta că dacă il elibera îi v-a face un bine.Leul  a inceput a rade fiindca nu avea cum un amarat de soarece sa ii faca un bine.Dar niste vanatori prinsera leul și l-au legat cu o funie de un pom.Ragetele leului facu pe soarece sa roada funia și sa-l elibereze.
        Șoarecele ii aminti clipa cand rase de el leului fiindca nu a crezut ca ii poate face un bine .Astfel soarecele ii spuse ca si un singur soarece e de folos la nevoie.
Răspuns de aurelcraciun59
1
                                În timp ce leul adormise soricelul trecu în fuga si tocmai atunci leul se trezise din somn prinzandu-l .                                                                                                           
                           Soricelul se roaga de el sa-i dea drumul spunandu-i ca daca o sa-l lase cu zile poate o sa-i faca si el un bine candva.Leul se amuza gandindu-se  cum ar putea un biet soricel sa-i faca un bine lui si îi dadu drumul.
                            Peste cateva zile leul a fost prins de vanatori si legat de un pom iar soricelul auzind ragetele lui a venit repede ,a ros funia întrebandu-l pe leu daca îsi aduce aminte cum radea de el  si nu credea ca un soricel îi poate face un bine  Acum a venit momentul sa-si dea seama ca si un soricel îi poate fi uneori de folos.
Alte întrebări interesante