Limba română, întrebare adresată de cristina20072, 8 ani în urmă

Am nevoie de Exercițiile 2,3,4,5.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
1

Răspuns:

2. Personajele principale ale fragmentului redat sunt Meg și Calvin, deoarece ei apar în toate momentele acțiunii. Celelalte personaje sunt menționate doar pentru ca au legătură cu Meg și Calvin.

3. Mama lui Calvin își pierduse toți dinții din față și purta o proteză dentară. Se pieptăna arareori și oricum nu arăta prea bine, nici când se pieptăna.

4. Nu știu cum arată mama ta... Dar ca să te inspiri:

Meg, mama mea este extraordinară! Inteligentă și răbdătoare, nu strigă niciodată la mine, nici măcar când fac vreo boacănă. Întotdeauna găsesc la ea un sfat bun, indiferent cu ce problemă mă confrunt. Îmi place mult cum se piaptănă și întotdeauna miroase foarte frumos a parfum de flori. Se îmbracă elegant, dar nu-i plac pantofii cu toc, nu poartă niciodată, nici măcar la ocazii speciale.

5. Eu cred că băiatul se bucură pentru că Meg are o mama care o iubește.

   În primul rând, pentru că dragostea lui Meg pentru mama ei este împărtășită. Calvin își iubește și el mama, dar el crede ca mama lui nu-l iubește pe el, și de asta suferă mult: „ei nu dau doi bani pe mine”. În al doilea rând, faptul în sine că mama lui Meg ține la fiica ei i se pare lui Calvin lăudabil și de admirat, făcând din Meg o norocoasă.

  Ceea ce m-a impresionat în replica lui Calvin este tristețea lui, el nefiind la fel de norocos.

Explicație:


cristina20072: Mulțumesc mult
adresaana: cu drag :)
Alte întrebări interesante