Istorie, întrebare adresată de msgafenco, 9 ani în urmă

Am nevoie de informatie despre Herodot.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexab04
31
Herodot este un istoric grec,care a trait intre anii 484 si 425.Acalatorit in diferite regiuni ai lumii , adunind  impresiile despre cele vazute si traite in renumita sa opera.Pentru scrierile interesante si pline de intelepciune Herodot este supranumit parintele istoriei.


msgafenco: multumesc mult)
alexab04: cu placere.
catalincic12: HERODOT din Halicarnas (n. cca 485 – m. cca 420 î.Hr.) este considerat, în general, drept întemeietorul disciplinei noastre, drept “părintele istoriei”, după aprecierea lui Cicero. Scrierea sa, Istorii, este, astfel, o operă de pionerat, ceea ce face ca ea să aibă importante limite; în acelaşi timp, însă, Herodot a indicat principalele direcţii pe care trebuia să meargă noua disciplină, a pus bazele unor importante tradiţii, ce aveau să fie dezvoltate ulterior.
catalincic12: Istoricul şi geograful Herodot (aproximativ 485-425), născut la Halicarnas, este un grec din Asia. Familia sa, bogată şi stimată, era în conflict cu regimul tiranului Ligdamis, vasalul regelui Persiei şi stăpânul Halicarnas-ului. Faptul explică de ce Herodot şi-a petrecut o parte din tinereţe în exil, la Samos. Împreună cu alţi exilaţi, se întoarce în patrie şi alungă pe tiran. Apoi întreprinde lungi călătorii, şi anume în Egipt, la Cirene, în Siria, la Babilon, în Colhida, la Olbia, în Peonia s
Alte întrebări interesante