Limba română, întrebare adresată de gavrilelena315, 8 ani în urmă

am nevoie de o argumentare de 150 de cuvinte pentru protejarea padurii​


tdurigu: e bine??

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tdurigu
0

Răspuns:   De ce sunt atât de importante pădurile pentru sănătatea mediului nostru?

Pădurile asigură numeroase servicii  ale ecosistemelor, esențiale pentru mediu și pentru climă. De exemplu, ele contribuie la reglarea climei pe planeta noastră, la alimentarea bazinelor hidrografice, oferindu-ne apă curată și la purificarea aerului pe care îl respirăm. Creșterea fondului forestier contribuie adesea la captarea unor cantități mari de dioxid de carbon din atmosferă. De asemenea, pădurile contribuie la conservarea și protejarea biodiversității, dat fiind că o multitudine de specii trăiesc în păduri și depind de acestea. Ele reprezintă și o resursă economică importantă, nu numai pentru producția de lemn, ci și pentru alte materii prime utilizate la obținerea medicamentelor și a altor produse. Pădurile au un rol important și în ceea ce privește recreerea și starea de bine a oamenilor.

În Europa, suprafața totală acoperită cu păduri este, de fapt, în creștere, în principal datorită politicilor de împădurire și a transformării terenurilor agricole abandonate în păduri. Pădurile acoperă peste 40 % din suprafața terestră totală a celor 33 de țări membre ale Agenției Europene de Mediu și a celor șase țări care cooperează cu agenția.

Cu toate acestea, sănătatea pădurilor reprezintă o problemă globală, iar suprafața forestieră totală este în scădere la nivel mondial. Europenii contribuie și ei la despădurirea globală. Importăm produse agricole și din lemn care constituie principalele cauze ale despăduririlor la nivel mondial, afectând în principal pădurile tropicale sau boreale.

Suprafața totală acoperită de păduri nu este singurul indicator care ar trebui luat în considerare.

Explicație:

Alte întrebări interesante