Limba română, întrebare adresată de ioananotroc, 9 ani în urmă

Am nevoie de o compuner in care sa imi exprim opinia in legatura cu ,,o minte santoasa intr-un corp sanatos''

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianaalina24
0
Mens sana in corpore sano- ( din latina traducerea ) o minte sanatoasa intr-un corp sanatos.
 Tot mai des se intampla sa auzim sau sa vedem diverse spoturi publicitare , care ne spun sa facem miscare zilnic cel putin 30 de minute .
La scoala  invatam despre  importanta activitatilor fizice. Inca din antichitate , aceste activitati sportive eram motiv de sarbatoare :
-stim ca grecii ,aduceau cinste zeilor practicand intreceri sportive .Ele aveau loc odata la partu ani , in cinstea lui Zeus , in Olimpia - locurile olimpice. 
Aceste traditii sportive s-au  pastrat pana in ziua de astazi ( cu toate ca nu il mai adoram pe Zeus ) , si unesc oamenii de toate categoriile , culorile si  religiile.
Astazi , cu ajutorul studiilor ,si a specialistilor , intelegem cu multa usurinta de ce sportul este benefic pentru organism.Multi dintre noi practica sportul pentru a reduce nivelul de stres , anxietate sau depresie .Dar aceste trei motive nu sunt unicele . 
Stim ca sportul mai este numit si medicament pentru creier.Facand sport stimulam organismul , intarim oasele ,musculatura , sistemul imunitar .Sportul ajuta creierul, lucru pentru care o persoana care obisnuieste sa faca sport regulat se poate concentra mai bine si mai mult, gandeste mai limpede, are idei mult mai bune si este mult mai buna in cariera decat o persoana sedentara. Sportul ajuta si pentru un somn bun si linistit.
Frumusetea insasi vine din sanatate.Sportul e sanatate.
Nu putem avea o minte sanatoasa, daca nu avem un corp sanatos.
  

Alte întrebări interesante