Limba română, întrebare adresată de alinutza1230, 9 ani în urmă

Am nevoie de o compunere care sa contina 5 adjective propriu-zise si 10 adjective provenite din alte parti de vorbire.
va rog mult, Urgent


Utilizator anonim: de cate randuri sa fie
Utilizator anonim: ??
alinutza1230: 25-30 de un caiet studentesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PutereDinu
3
Este vara. Intr-o familie fericita de prepelita, parintii incerca sa-si bucure copiii, ascunzand de ei un cadou: o mica excursie printr-un loc in care nimeni nu indraznise sa mearga pe-acolo, nestiind ce se afla in acea zona. Copiii erau foarte curiosi si incantati.
 Odata ajunsi in fata locului, tatal a simtit ca ceva nu este in regula, dar nu putea sa nu-si respecte promisiunea sa fata da copii, deaceea au inaintat. Puisorii, nestiind ce inseamna frica fata de pradatori, nu se temeau, ci din contra: zburdau din toata inima, insa parintii doar se prefaceau.
  Deodata, fericirea puisorilor a fost strapunsa de o sageata inspaimantatoare a unui urlet de lup. Inima lor de parca ar fi fost amortita, fugind repede sub aripile parintilor. Tatal imediat a inteles ca lupii au simtit un miros delicios, si ca se apropie o prada delicioasa si stia ca daca toate astea se intampla numai din cauza lui, tot el trebuie sa se sacrifice pentru destinul copiilor sai.
  Puisorii, din frica enorma, eu parasit ascunzisul parintesc, luind-o la fuga spre luminis. Parintii nu au putut sa stea, asa ca au plecat in urma pusorilor. Tropotele zguduitoare de labele lupilor incetineau fuga copiilor. Lupii erau chiar sub nasul pasarilor. Era timpul. Tatal si-a depus toate fortele, ajutandus-i nevasta, si impingand si copii spre luminis, de unde au putut sa fie salvati. Puisorii au incepu sa planga. Credeau ca n-o sa-l mai vada vreodata....Dar se greseau. Tatal a iesit nevatamat din intuneric.
  Cand au ajuns cu totii acasa, tatl le-a povestit tuturor ca exact aceeasi poveste s-a intamplat si cu el cand era copil, insa atunci a iesit doar el viu dintre toti fratii sai, dar tatal sau i-a promis ca odata o sa se sacrifice pentru a-i salva viata. Si asa si a fost, deoarece el era singurul pui de prepelita din familie.

alinutza1230: Tu ai facuto? :o
PutereDinu: Yes
Alte întrebări interesante