Limba română, întrebare adresată de amaliabar06pemvv5, 8 ani în urmă

am nevoie de o compunere cu tema 'lumea artistica' dau coroana la cel mai bun raspuns​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de VladBelehuzi
1

Era o zi frumoasă de primăvară, un copil se plimba pe stradă când dintr-o dată a văzut un om care picta tablouri minunate și le vindea oamenilor. El a fost uimit de ce făcea acel om și s-a dus acasă pentru a încerca și el să picteze prima lui pictură. A încercat și tot a încercat și nu îi ieșea nimic bun, străduindu-se să picteze, a adormit puțin. În timp ce dormea el a visat că era un pictor și că picta tablouri pentru foarte mulți oameni. Era atât de fericit în vis încât era cu zâmbetul pe buze în timp ce dormea. După ce s-a trezit a mai încercat să mai picteze și i-a ieșit o capodoperă, însă el nu era prea sigur dacă vă avea succes cu pictura lui așa că s-a gândit să plece să îl întrebe pe pictorul care la văzut mai devreme. Pictorul se pregătea să plece acasă, dar atunci aude acel băiețel strigând:

- Domnule, domnule pictor, vă rog așteptați puțin !

Pictorul auzindu-l pe băiat s-a oprit pe loc și la întrebat cu un glas blând:

- Ce este ? ce ai vrut să îmi spui ?

- Domnule, v-am văzut astăzi când veneam de la școală că pictați îl locul acesta tablouri, așa că am vrut și eu să devin că dumneavoastră și m-am străduit și eu să pictez ceva.

- Poți să îmi arăți ?

- Desigur, acesta este, nu știu cât este de bun.

- Vai, dar e foarte frumos, trebuie să mai faci picturi atât de frumoase, poate când o să fii mare o să îți o expoziție a ta.

- Chiar credeți ?

- Da, și o să ajungi faimos.

- Bine, domnule, mulțumesc mult !

- N-ai pentru ce, acum du-te acasă și mai pictează.

- Bine, mulțumesc încă o dată!

- N-ai pentru ce.

Copilul a plecat acasă fericit și s-a apucat de pictat, iar foarță multă lume a fost împresionată de talentul său, iarăși spusele pictorului sau adeverit, copilul și-a deschis expoziția lui.

( sper că te-am ajutat, succes !!!! )

Alte întrebări interesante