Limba română, întrebare adresată de Georgy2015, 9 ani în urmă

Am nevoie de o compunere cu titlul cum am inceput sa citesc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Daia098
4
                                    Cum am inceput sa citesc
Totul a inceput intr-o zi de vineri. Pe atunci aveam 8 ani, eram un copil nazdravan care statea mai mereu pe afara, eram in clasa a-III-a si nu imi placea deloc la scoala. Aveam mari probleme cu cititul!!
Dupa o zi epuizanta de jucat pe afara, am intrat in casa cu gandul de a manca si de a ma culca.
In momentul in care ma bagasem in pat, mama a venit la mine si m-a intrebat:
-Dragul meu, nu vrei sa iti citesc o poveste inainte de a adormi?
Mie imi placea sa mi se citeasca, dar nu imi placea sa citesc
-Da!! am zis eu entuziasmat pana peste cap
Atunci, ea, cu glasul ei dulce si bland mi-a citi o poveste, povestea mea preferata: Motanul Incaltat. Dar, dupa 30 de minute, povestea luase sfarsit si eu, parca mai voiam sa aud povesti, si, cu un glas rugator am intrebat-o pe mama:
-Mama, asta a fost tot? mai vreau!
-Dragul meu, daca mai vrei sa citesti, ar trebui sa o faci singur! poate ca in sfarsit vei vedea ca cititul nu este asa de plictisitor precum crezi!
Eram putin cam imbufnat fiindca imi spusese asta, deoarece mie chiar nu imi placea sa citesc, dar, cum mama nu mai era disponibila, am incercat sa citesc o poveste eu singur.
Dar in momentul in care am luat cartea in mana si am inceput sa citesc, eram total cuprins de farmecul povestii, si nu mai voiam sa las cartea din mana, vrajit de magia povestilor. Din acea noapte am realizat cat de frumos si de important este sa citesti, si am inceput sa citesc de la povestile precum "Cenusareasa" povesti precum "Colt Alb" , nuvele, romane, si care mai de care mai interesanta. Datorita mamei mele care m-a facut sa inteleg ce frumos este sa citesti, am realizat importanta si frumusetea unei carti. Multumesc, mama!

Alte întrebări interesante