Limba română, întrebare adresată de vladulescukara, 9 ani în urmă

Am nevoie de o compunere de 14 randuri in care sa fie ca personaje niste puisori (4 puisori)


Utilizator anonim: cu dialog?
vladulescukara: Fara
vladulescukara: Aa si sa fie narariva
vladulescukara: Ms mult frate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
                                       Puisorii cei nazdravani
   Soarele lumineaza vesel pe cer .Razele lui calde si lucitoare mangaie aripioarele micilor puisori.Primavara isi face simtita prezenta.
  Closca bunicii a scos patru puisori mici si pufosi.Trei sunt galbeni ca gutuia iar unul este negru ca boaba de piper.Closca ii tine protectoare pe langa ea. Ei toata ziua se joaca, se agita si se bucura de atentia mamei.Acum mama i-a scos la plimbare si sa ii invete sa scormone in pamant dupa rame,sa prinda insecte si sa ciuguleasca putina iarba verde si proaspata de primavara.Puisorul negru e tare jucau mereu se plange ca il dor picioarele si se suie in carca mamei.Dar aceasta il cearta si il aseaza langa ceilalti.
   O familie foarte frumoasa si fericita care se bucura ca sunt impreuna si care se iubesc.Stau aici pe un butuc si ii privesc pe cei patru puisori cat de frumosi dunt.

Utilizator anonim: cu placere
Răspuns de Utilizator anonim
0
Eram mic si destul de nazdravan.Alaturi cu fratii mei si cu ceilalti puisori a altei gaini noi impreuna placasera la riu sa ne balacim putin in apa cristalina a acestuia.In drum spre riu ne-am intilnist cu o rima mica care se grabea sa fuga ne noi insa am ajuns-o cu mare usurinta si am mincat-o chinuindu-ne sa o impartim.Ajunsi la locul respectiv al riului ne-am jucat pe apa rece si curata.Spre seara ne-am intors acasa bucurosi,cuminti si cam flaminzi.Mamele noastre imediat dindu-ne de mincare ca mai apoi sa ne incalzim in puful galben al aripilor.A fost o zi minunata de vara in care ne-am distrat de minune.

vladulescukara: Ms
Alte întrebări interesante