Limba română, întrebare adresată de ambramavy1, 8 ani în urmă

am nevoie de o compunere de două pagini cu titlul în parc cu următoarele expresii. albastru ca floarea de nu mă uita soarele jucăuși iarba ca smaraldul verde

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Denysipunct
3
În parc
Intr-o zi am mers in parcul din centrul orasului. Nu era parc de distracții, era pur si simplu un parc in care sa te plimbi,sa alergi de dimineata,sa meditezi,sa te calmezi daca esti nervos,sa citesti,etc.
Eu,una,iubeam acel parc, deoarece mergeam foarte des in el,fie ca sa ma plimb,fie ca sa ma calmez,fie ca sa alerg de dimineata,fie sa citesc la pranz... Nu ma puteam plictisii de el,chiar daca nici o data nu era macar putin schimbat,insa asta a fost pana intr-o zi,cand,am mers in parc,ca de obicei. Dar... De data aceasta,parcul era mult mai schimbat! Nu era nimeni in el! Nu eram trista din acest motiv,mai mult vesela,deoarece acum puteam face orice fara sa se trezeasca vre-un batranel si sa imi spuna "Ai grija sa nu cazi" sau "Lasa ca ii spun eu lu' mamă-ta ce faci" sau "Ai grija sa nu calci/lovesti pe cineva"!
Dar... Cu toate acestea,ceva tot era schimbat la parcul acesta. Nu imi dau seama ce... Ma asez pe o banca,si ma tot uit... "Hmm... Nimic ciudat!" imi spun eu,dar cand ma uit in sus vad ca se întâmplă ceva. Cerul era albastru ca floarea de nu ma uita,soarele jucaus imi zambea,iar cand ma uit pe joj,iarba era ca smaraldul verde!
Începusem sa iubesc acest loc din ce in ce mai mult,si sa vin din ce in ce mai des pe aici!


Bunăăă,sper ca te-am ajutat! Daca gasesti greseli de ortografie,te rog sa corectezi tu! Multumesc si sper ca ti-a placut povestea mea!☺
Răspuns de AndutaPANDUTA
1
În parc

Era o zi însorită de vară. Soarele jucăuș strălucea pe cerul albastru ca floarea de nu mă uita.Paula și Alina au mers împreună în parc.Ajunse la destinație fetițele s-au jucat cu păpușile.Paula avea păpușa Ana,iar Alina păpușa Elsa.Subțiindu-și vocea Paula imita glasul păpușii din desene animate.
-Elsa,spuse Paula,cum ți-ai petrecut seara?
-M-am jucat cu zăpadă!
După un timp fetele se plictisiră de păpuși așa că se hotărâră să culeagă flori din iarba verde ca smaraldul.
-Uite,Alina!strigă Paula.Am găsit un trandafir!Uite,încă unul!
-Pe acesta i-l voi dărui mamei mele! Îi plac foarte mult trandafirii roșii!
-Iar mamei mele îi plac trandafirii albi!Sunt perfecti pentru fiecare mamă a noastră!
Seara fetițele se întoarseră acasă dăruindu-le mamelor sale trandafirii.
Erau foarte încântate!

Denysipunct: In compuneri nu poate exista dialog. Pentru dialog in compuneri,daca esti la examen se scad puncte...
Denysipunct: cu placere!!❤
Alte întrebări interesante