Limba română, întrebare adresată de Katylove21, 9 ani în urmă

Am nevoie de o compunere descriptiva cu expresii frumoase!!! Despre apusul soarelui(actiunea se petrecea la mare!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MikeytzZ
1
Ma gândesc la marea albastra pe care de fiecare data când o vad, am in ochi doar un hotar nesfârșit, plin de povesti ascunse in adâncurile ei pe care nu are sa le descopere nimeni.
Nisipul cald este încălzit de soarele cu raze de același blond cald si blând ca parul meu.
Apusul, la fel ca si răsăritul, îmi trezește sentimente de dorul copilăriei, când eram pe plaja cu părinții si priveam apusul ca pe o minune extraordinara.
Culoarea cerului se schimba, lumina stelelor ne veghează, iar soarele sta ascuns si ma întreb unde este.

Katylove21: multumesc mult
Răspuns de drandrealina
3
Când mă gândesc la vara trecută, un singur nume în vine în minte; Constanța. Mirosul mării, vântul ce îmi mângâia obrazul, privirea obraznică a soarelui ce voia să apună, dar se înfuria atât de tare încât mai rămânea puțin pe cer...
Țin minte câ într-o seară, am mers că admir, pentru ultima dată, priveliștea de care mă îndrăgostisem, de care știam că îmi va fi atât de dor tot anul. Mi-am luat jurnalul, am găsit un scaun liber pe nisip. Stăteam... stăteam și admiram marea. Poate sună ciudat, simplist, extrem de copilăresc, dar credeam că voi rămâne dependentă de mirosul sărat al mării, de nisipul fin, dar și umed, de îmi mângâia picioarele. Fiecare vietate își lua rămas bun de la mărețul lor soare, răpus de gălăgia toridă a oamenilor de peste zi. Acest rege măreț, cu regatul său în nori, uimea lumea până și atunci când se băga să doarmă, numai atunci cătând o altă latură latură, mai roșie.n Sute de nuanțe de portocaliu, roșu și galben îmi delectau privirea. Era mai mult decât o pictură, ceva mai divin și mai sacru decât orice....
Marea, nisipul, norii, fiecare secundă și bătaie de inimă făceau ca mărețul Soare să se culce, făcând loc unei regine numită Lună, însă a cărei frumusețe nu va fi la fel. Simt că-mi va fi dor, căci într-un singur loc, aici, la mare, apusul e un unic apus de Soare.

drandrealina: am mai mâncat câte o literă, sper să înțelegi în rest.
Katylove21: multumesc mult de tot....ma face sa plang:))))
Katylove21: in ce clasa esti?
drandrealina: Cu drag! Sunt a 9a :D
Katylove21: ooooo bv succes
Alte întrebări interesante