Limba română, întrebare adresată de constantinescua1, 9 ani în urmă

Am nevoie de o compunere descriptiva de 19-20 de randuri despre iarna in care sa fie cuvintele: iarna, vazduh, amurg, singuratic si zapada. Ajutati-ma va rog.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
19
                             Iarna
   A sosit iarna,iar primele semne ale venirii ei au inceput sa apara si sa se vada clar. Iarna este un anotimp frumos,diferit de celelalte,in care predomina culoarea alba. Iarna,zilele sunt foarte scurte,se intuneca foarte repede,iar noptile sunt mai lungi. Spre seara,observam ca apare acel"amurg",adica inseamna ca se insereaza.
  In vazduh,se vad nori grei,intunecati,care aduc zapada. Peisajul din natura este unul inchis,chiar singuratic. Toti oamenii se retrag in casele lor,stau la caldura,fiindca afara este foarte frig,sufla vantul si ninge. Animalele stau ascunse si ies afara atunci cand pleaca frigul si reapare caldura. Iarna,cand este frig si nu ai ce sa faci pe afara,te duci in casa,unde ai multe posibilitati de a-ti petrece timpul:te poti juca,bei ceai,bei ciocolata calda,asculti muzica,faci prajituri. Cand vine iarna,nu dupa multe zile,ne pregatim pentru sarbatori:Craciunul si Anul Nou. Sunt unele zile cand nu e foarte frig afara si te poti juca si cu zapada. Se pot face oameni de zapada,te poti da cu sania. Copiii sunt cei mai incantati atunci cand vad zapada si se pot juca cu aceasta. Cand este iarna,copacii sunt goi,fara frunze,vantul sufla cu putere,este ger. Iarna ninge si zapada este minunata,este un dar ceresc. Iarna este anotimpul bucuriei,avem vacanta,ne bucuram de sarbatori,asteptam venirea noului an,ne punem dorinte. Cateodata,iarna poate sa fie friguroasa,insa altadata este mai calduta si ne putem bucura de ea,de zapada,de vremea frumoasa de afara.

constantinescua1: un titlu expresiv se poate?
Utilizator anonim: "Frumusetea iernii"
Alte întrebări interesante