Limba română, întrebare adresată de Proasta007, 8 ani în urmă

Am nevoie de o compunere descriptivă despre limba română în care să fie 4 metafore, 5 epitete, 4 personificări și 4 comparații
Minim 20 rânduri.
Urgent​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de traileilastraila
2

Limba română este precum o muzică care trece cu blândețe pe lângă urechile oamenilor. Această limbă conține mii de cuvinte pe care decât dicționarul le poate hrăni cu înțelesuri și le poate trimite pe toate spre casa lor, acolo este singurul loc în care ordinea este stăpână. Cuvintele sunt ca niște mingii săltărețe ce se plimbă pretutindeni, reușesc să treacă spre atingerea oricărui suflet printr-un cântec fermecător al limbii sau chiar să fie scrise. Pe foaie se întinde ușor fiecare literă, având sânge albastru.

Limba română este mama unui vocabular plin de duioșie și frumusețe, dar poate fi și o zână ce împrăștie pretutindeni magie, ba chiar știe să-și protejeze fiecare literă de inamici. Literele ă și â și-au luat la plimbare câte o umbreluță pentru a se proteja de ploaia lui ți sau ș. Nelipsita literă i vine și înțeapă cuvintele când este vreo greșeală.

Limba pe care o vorbim este o limbă creată de corzile unei chitări și de notele grațioase ale unui pian. Cât de frumoasă este limba română.


Proasta007: Multumesc mult
traileilastraila: pentru puțin
Alte întrebări interesante