Engleza, întrebare adresată de ginabudescu3, 8 ani în urmă

Am nevoie de o compunere despre cum se sarbatoreste craciunul in jurul lumii,(adica in mai multe tari ,zone)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de koko2k22
2

Răspuns:

Ungaria abunda in obiceiuri si ritualuri desfasurate in zilele de Craciun. Ceremonii religioase, reprezentatii teatrale populare (vicleim), cantece si jocuri, mese decorate cu fan, colinde cantate de toata lumea, se imbina armonios intr-o sarbatoare asteptata cu multa emoţie. În ajunul Crăciunului, creștinii respectau câteva tradiții: era interzisă cererea sau darea de împrumuturi; nu era bine ca femeile să coasă, să țeasă sau să spele vase; tinerii nu aveau voie să mănânce mâncăruri grase, pentru ca nu cumva viitoarele soții să le fie furate. Masa festivă de Crăciun era completă doar dacă avea tradiționala carne de porc prăjită, curcanul copt la cuptor, maioșul și cozonacul cu nuci. Pomul de Crăciun era împodobit cu fructe, prăjituri, dulciuri și lumânări

Franţa, Pere Noel este aşteptat de catre familia reunita la masa festiva, dupa ce fiecare membru trece o lumanare de la unul la altul, pana la cel mai tanar. Se merge la slujba, se fac petreceri si se impart cadouri. Magazinele atrag copiii cu jocuri de lumini, iar targurile de Craciun sunt impanzite in cele mai cunoscute locuri, casutele din lemn fiind pline la refuz cu obiecte confectionate manual, bijuterii si dulciuri.  

La Paris, in fata Primariei, vizitatorii au posibilitatea de a cumpara produse artizanale ce provin din toata lumea, mai ales cele care infatiseaza ieslea in care s-a nascut Isus. Nu trebuie ratat un Craciun petrecut la Disneyland sau o tura de patinaj la primul nivel al turnului Eiffel.

In Italia, magia sarbatorilor de iarna începe de de ziua Sf. Lucia, simbol al luminii. La italieni, Crăciunul se numeşte ”Novena”. Copiii merg din casă în casă să recite poezii și să cânte, însă darurile le primesc de-abia pe 6 ianuarie. Conform tradiției, cadourile sunt aduse de o vrăjitoare urâtă, dar bună, numită Befana. Ea aduce darurile pe coșul casei sau pe geam. În multe biserici sunt expuse iesle cu pruncul Iisus și magi în mărime naturală. Un punct de atracție îl constituie Irozii — un teatru popular cu scene, care, pe lângă Irod, prezintă un moș cu barbă lungă, cu cojocul întors, reprezentând bufonul romanilor, și o paiață cu clopoței la picioare, care poartă un băț năzdrăvan — în amintirea saltimbancilor chemați cu prilejul unor astfel de manifestări.

In Marea Britanie, abia din 1660 se sarbatoreste consecvent Craciunul, dupa ce fusese interzis de nenumarate ori de catre autoritati, datorita amestecului de obiceiuri crestine si pagane deopotriva practicate pana la acea data. Daca americanii ard buturugile, englezii ard un rug confectionat din crengi de frasin, care simbolizeaza lunile anului ce tocmai se incheie. Butucul care se arde în noaptea de Crăciun este demunit ”Yule log”. În fiecare dintre cele patru duminici dinainte de nașterea lui Iisus se aprinde o lumânare, așezată într-o cutie. Au loc procesiuni reprezentându-i pe cei trei magi și nașterea lui Hristos. În 1814, prințul Albert, soțul reginei Victoria, a împodobit un brad la castelul Windsor folosind dulciuri, lumânări și fructe. Familiile de aristocrați i-au urmat exemplul, folosind ornamente din ce în ce mai extravagante: păpuși, mobilă în miniatură, micuțe instrumente muzicale, bijuterii, arme de jucărie.

Copiii din Anglia nu își primesc cadoul în data de 24 decembrie, ci în 25. Una dintre tradiții este ca elevii să monteze, în școli sau în biserici, piese despre nașterea Mântuitorului. În vechime, se foloseau animale vii pentru redarea atmosferei, însă în prezent se preferă costumele. Un alt obicei vechi este și acela de a atârna ciorapi de șemineu în așteptarea cadourilor, în casă se atârnă vâsc, iar în jurul casei — crenguțe de brad. Anticii druizi credeau că vâscul posedă puteri magice și că aduce noroc și prosperitate, alungând spiritele rele. Faimoasa și tipica budincă englezească era numită ”hackin”, de la ingrediente. În secolul al XVII-lea, budinca de prune era pregătită chiar în dimineața de Crăciun și era stropită cu brandy și flambată la servire. Tot tradiției Crăciunului englezesc îi aparține și pachețelul surpriză numit ”cracker”, care este împărțit la servirea budincii de Crăciun. Alte delicii la masa de Crăciun sunt fripturile de curcan, gâscă sau raţă, asezonate cu sosuri.

Dacă sunteţi în Marea Britanie şi vreţi să vi se împlinească dorinţele, nu trebuie decât să învârtiţi în aluatul pentru budincă.

Sper ca te-am ajutat!

Sper sa fie bine,daca e scoti ce este mai importatnt

Alte întrebări interesante