Geografie, întrebare adresată de albcristi3, 8 ani în urmă

Am nevoie de o compunere despre obiceiurile chinezilor
dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ancutadima08
2

Răspuns:

Chinezii au pastrat pana in zilele noastre traditia festivalurilor care au drept scop venerarea stramosilor si a trecutului glorios. Pentru ca iau ca reper calendaristic transformarile Lunii, aceste sarbatori populare nu cad pe aceeasi data in fiecare an. Cele mai importante festivaluri sarbatorite in prezent in China sunt: Festivalul Primaverii, Festivalul Qingming, Festivalul Barcii Dragonului si Festivalul Mijlocului Toamnei.Festivalul Barcii Dragonului

    Un alt festival important, care pica de obicei in luna iulie, este  Festivalul Barcii Dragonului, sarbatoare dedicate poetului si ministrului Qu Yuan, sinucis in anul 278 i.Hr. prin inec , pentru protestul sau fata de situatia disperata a Chinei de atunci. Festivalul este celebrat mai mult in partile de sud a Chinei si in Hong Kong, unde au loc competitii pe echipe intre barci-dragon, in sunet de fanfare. In pause, participantii gusta traditionalele zong zi,prajituri din orez glasat invelit in Frunze de lotus.


biancatinc: Nu am luat de la tine. Ca să nu se zică că am copiat răspunsul. Eu am luat de pe net.
ancutadima08: e ok
Răspuns de biancatinc
0

Răspuns:

Chinezii au păstrat până în zilele tradiția festivalelor care au drept scop venerarea strămoșilor și a trecutului glorios. Pentru că iau ca reper caracteristic transformările lunii, aceste sărbători populare nu cad pe aceiași dată în fiecare an. Cele mai importante festivaluri sărbătorite de către Chinsji sunt:Festivalul Primăverii, Festivalul Qingming, Festivalul Bărcii Dragonului.

Explicație:

Pentru mai multe informații poți căuta pe net

Sper că te-am ajutat

Alte întrebări interesante