Limba română, întrebare adresată de cosmiflori, 9 ani în urmă

Am nevoie de o compunere in care să fie tema conflictul intre un grup de colegi care să aibă un final fericit.
Pls

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biiencuta
39
                   O pauza schimbatoare 

Am iesit in pauza in ceea ce parea o zi frumoasa de primavara insa cu totii vom afla ca nu a fost asa oarecum...
  Eu si Ana stateam pe banca din fata scolii vorbind despre una despre alta asa ca intre fete fara sa ne dam seama intraseram intr-un subiect care mie imi displacea foarte mult (spui tu despre ce sa fie) asa ca m-am suparat destul de usor si incetul cu incetul minutele din pauza treceau si noi ne certam din ce in ce mai aprins, auzint toate astea jumatate de clasa a venit pentru a afla ce se intampla, lor le placea cearta insa un coleg mai cu capul pe umere a venit catre noi cu un zambet cald si ne-a spus 
-Credeti ca daca va certati veti realiza ceva? ei bine nu... ar fi mai bine sa stati de vorba si sa ajungeti la o intalegere ar fi cel mai sanatos.
  Chiar a avut dreptate si de atunci eu si Ana nu ne-am mai certat
Răspuns de irinutzailario
25
Suntem o clasă,suntem un colectiv de copii.Avem multe în comun,începând cu faptul că suntem elevi.Acesta este o calitate generală care ne  unește.
Dar nu suntem toți la fel,lucru normal ,zic eu.începând cu  înfățișarea fizică ,diferită ,pâna la modul fiecăruia dintre noi de a ne adapta relațiilor de grup social.Asta este școala,un grup social.Iar clasa este un mic grup social din cadrul școlii.În principiu cred că suntem un colectiv unit.Ne unește interesul pentru carte.
În același timp,diferiți fiind nu ne putem comporta toți identic,nu putem fi absolut pe aceeași lungime de undă între noi.
Conflicte există ,ca în toate școlile ,cred eu. Important este să învățăm ușor,ușor să le depășim.Conflictele au menirea să ne întărească ,prin rezolvarea lor dovedim de fapt  că ne maturizăm.
Alte întrebări interesante