Limba română, întrebare adresată de gabriellini82, 8 ani în urmă

am nevoie de o compunere nu foarte lunga cu următoarea incheiere:vulpea o rupe la fuga spunând cocosului ca e grabită​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andy7290
0

Odata cand soarele se intalnea cu luna si cand toate animalele traiau in pace , sau m a rog aproape toate si cand era doar un singur anotimp si toate erau bune si frumoase ,traia o vulpe mieroasa la vorba, dar hoata de fel .Ea impreuna cu celelalte animale traiau in tara armoniei dar ca peste tot ,ea nu vroia sa inteleaga sa respecte acest regat al animalelor .Mai intai s a intalnit cu un iepure si la rugat sa se apropie de ea ca ii da un morcov iar el naiv a crezut in cuvantul ei si ea dintr o data a inghitit bietul iepuras lasandu i mama sa il astepte si sa l planga . Si asa vulpea pacalea animalele doar pe cele care vedea ea ca sunt mici , naivi si fara experienta vietii .Intr o zi vede un adapost pentru pasari ,aici locuiau in camere spatioase si mari rate ,gaste, gaini ,curci fiecare avea familia ei .Mieroasa cum era cheama un pui sa vina ca s a ratacit si ii da un cadou daca o ajuta, puiul avea o gaina isteata isi invatase puii despre unii care vorbesc frumos, fac promisiuni ba te si ajuta si dupa ce iti capata increderea te vinde , mananca .Puiul statea la distanta nu s a dus aproape de gard si ia raspuns in ce parte sa o ia vulpea sa ajunga acasa .Vazand ca nu reuseste sa convinga puiul sa se apropie cat mai mult de ea isi facu loc si intra in curte, dar dadu nas in nas cu cel mai mare cocos din curte care era tatal puiului si o privea furios mai mai sa o stranga de gat .-Ei vulpe draga stai jos ca iti spun eu pe unde sa o apuci .Speriata rau vulpea o rupe la fuga spunand cocosului ca e grabita si a adus aminte pe unde a venit stie drumul spre casa .

Răspuns de Eliza208
0

Este primăvară. Copacii au înflorit, păsările au venit din țările calde, iar vulpea a ieșit la vânătoare. Ea s-a dus la ograda unui țăran cu multe găini și mulți cocoși.

Vulpea întâlni un cocoș mândru și frumos, iar ei, de foame ce-i era, îi încolți o idee nemaipomenită (pentru dumneaei desigur) și îi spuse:

-Bună cocoșule, ce faci?

-Bună vulpeo, dar de ce întrebi?

-Păi întrebam și eu, căci voiam să te invit la mine în scorbură să luăm cina.

-Scuze, dar n-am timp, dar vreau să îți zic ceva, dar să nu spui nimic nimănui, da?

-Bine, spune, te ascult.

-Ai auzit că stăpânul meu este vânător.

-Așa și?

-A zis că dacă mai găsește o vulpe, mai ales în ograda sa, o vânează și face blană din ea!

Vulpea o rupe la fugă spunând că e grăbită.

Sper că ți-am fost de ajutor!

Alte întrebări interesante