Limba română, întrebare adresată de Marisa69, 8 ani în urmă

Am nevoie de o compunere pentru un concurs de compuneri, cu titlul "Noi umblam sa colindam". M-am gândit ca in introducere sa zic ce inseamna colindul pentru mine, iar in cuprins sa prezint o intamplare, dar vreau sa folosesc descrierea, naratiunea si poate si putin dialog. Dar sunt lipsita de inspiratie si habar nu am ce intamplare sa scriu (poate sa fie reala sau imaginara), nu-mi vine nimic in minte si am nevoie de compunere cat mai repede.
Multumesc anticipat!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyy77
0
A venit iarna. Se apropie cu pasi repezi marea sărbătoare numită Craciun ce semnifica nasterea domnului nostru Iisus Hristos,acel prunc ce se naste in ieslea cea saracacioasa.incalzit de respiratia boului ce sufla sa-l incalzeasca,care se naste pentru noi.
Sunt in vacanta de iarna la bunicii meu ce locuiesc intr-o frumoasa localitate in mediul rural.E o seara frumoasa,afară ninge linistit cu fulgi mari ca niste stelute gradate de insusi Craiasa iernii,ce tes pământului un covor alb,moale si pufos ce străluceste in lumina reginei nopții ,luna.Eu si bunicii mei stam adunați la gura sobei privind joaca hazlie a flacarilor, bunicul ma întreabă:
-Dragă mea ce faci maine?
-Nu stiu bunicule,de ce?
-Maine este ajunul crăciunului, copii umbla cu colindul.
-Da,poate merg si eu cu prietenii mei.
-aha,bine draga mea noapte buna.
-Noapte buna bunicule,te iubestE
De dimineata am fost trezit a de zgomotul copitelor cailor ce tropaiau nerăbdători sa plece la plimbare si larma provocată de prietenii mei fete si băieți ce veniseră sa ma ia cu ei la colindat.Nici nu stiu cum m-am îmbrăcat,am infulecat ceva din micul dejun pregătit de manutele pricepută ale bunicii mele peste care anii si-au lăsat amprenta,si am iesit afară in zăpadă imaculată fiind asaltată de prieteni si de bunicul care era soferul daniel de văii frumosi ce-o îngrijea cu dragoste.Am fost din casa in casa imprastiind bucuria crăciunului prin frumoasele colinde ce nr lăsau gazdele cu zâmbetul pe buze.Ajunsi acasa obosiți după escapadă plăcută din acea zi mirifică i-am colindat si pe ai mai bunici
.Am avut o experienta foarte plăcută în aceasta zi a colindelor încântată peste masura am mers in camera mea plina de căldură si am adormit linistită in asteptarea mosului
-
Alte întrebări interesante