Fizică, întrebare adresată de sos109, 8 ani în urmă

am nevoie de o informație mai amplă despre jocul de baschet
AJUTOOOOOR !!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sofia968
7

Răspuns:

Regulile de baschet au unele diferențe între NBA și toate celelalte competiții, încercând să obțină unele îmbunătățiri în anumite aspecte, dar tendința este ca aceste diferențe să se estompeze în timp.

Curtea de Baschet

Curtea de baschet trebuie să fie rigidă și fără obstrucții, cu măsuri de măsurare 28 cu lungime de 15 metri.

Câmpul are mai multe linii și marcaje pe care le vom explica acum unul câte unul, cu ajutorul următoarei imagini pentru a le identifica:

Linii Laterale – Aceste linii se află pe marginea curții și o delimitează, marcând zona valabilă pentru a juca.

Linie limită – Această linie servește, de asemenea, la delimitarea câmpului și este de la ea că jucătorii înlocuiesc mingea în joc atunci când a plecat sau un coș este făcut.

Linia Centrală – Linia centrală este responsabilă pentru împărțirea câmpului în jumătate și definirea zonei defensive și a atacatorului care aparține echipei.

Puncte linie 3 – Punctele care se fac în spatele acestei linii sunt în valoare de punctele 3 pentru a intra. Linia este de metri 6,75 din coș.

Linie liberă de aruncare – Din această linie, jucătorii care vor face o aruncare liberă aruncă mingea. La lansare, jucătorul nu poate pasi pe linie sau să-l depășească înainte ca bila să atingă janta.

Cerc gratuit de aruncare – Cercurile de aruncare liberă au un diametru de metri 3,65. În timpul aruncării libere, shooter-ul trebuie să rămână în cercul de aruncare liberă.

Lane Line – Aceste linii sunt folosite pentru a indica locul în care jucătorii ar trebui să se poziționeze în momentul executării unei aruncări libere și, de asemenea, să delimiteze zona restricționată. Jucătorii nu își pot părăsi poziția și nu intră în zona restrictivă până când mingea nu părăsește mâna aruncătorului.

Centrul central – Ea are aproximativ 3,65 metri în diametru și este situat în centrul terenului de baschet. Ea servește pentru a delimita zona în care jucătorii care nu se află în minge în aer, trebuie să rămână din ea până când oricare dintre cei doi atinge mingea.

Alte întrebări interesante