Limba română, întrebare adresată de SimoAle2124, 9 ani în urmă

Am nevoie de o poveste cu titlul ,,Povestea unei monede''. Ex: Prin ce maini a trecut o moneda valoroasa cautata de cineva,etc. Repede va rogg! 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Estela00
6
Povestea unei monede

Era odată, de mult, o monedă mică. Toți o călcau în picioare și o ignorau, neavând vreo valoare. Nu putea fi folosită la nimic, era doar un mărunțiș fără importanță. A trecut prin multe mâini și a fost aruncată, ignorată. Peste câțiva ani, pe jos i s-au alăturat alte monede, foarte diferite de ea. Erau la fel de ignorate și nevaloroase ca și ea în urmă cu mult timp. Moneda nouă i-a povestit despre faptul că banii s-au schimbat foarte mult iar acum monedele vechi, ca ea, erau foarte valoroase și căutate. Auzind acestea, moneda noastră a ieșit din ascunzișul ei și a plecat în lumea largă. Un colecționar a găsit-o, a luat-o și tare mult a iubit-o. A dus-o acasă și a pus-o într-o vitrină, aranjată și adorată. Într-o zi a pus-o pe moneda noastră într-o cutiuță albă, elegantă, și i-a dus-o prietenei sale. Aceasta a fost foarte încântată și impresionată, a dus-o acasă și i-a promis că o să o păstreze pentru totdeauna. Acasă ajunsă, însă, a lustruit-o, i-a făcut o poză și a aruncat-o pe masă. Peste câteva zile a împachetat-o și i-a vândut-o unui bărbat care i-a dat o avere pe ea. A ajuns la casa lui, foarte aranjată. Acesta a dus-o în piață și a vândut-o din nou, cu un preț dublu. Atunci ea a ajuns la un om care lucra la muzeu. A dus-o la muzeul său, a așezat-o în vitrina luminată și plină de alte surate de-ale ei și acolo a rămas. În fiecare zi, de atunci, este admirată și iubită de vizitatorii muzeului.

SimoAle2124: Multumesc mult!
Răspuns de Utilizator anonim
2
"Moneda mea de aur este pierdută!As aprecia mult daca cinva ar gasi-o!"Maria a citit acest anunt si s-a dus sa isi întrebe colegii.Ea l-a anunțat pe Ion,Ion pe David, David pe Monica si Monica pe Andrei.Andrei a angajat un dectectiv care a gasit moneda.El a dat-o Monicăi, aceasta lui David , David lui Ion si Ion Mariei.Maria a dat-o celui din ziar si acum el era fericit si a rasplatit-o.Ea a multumit si a rasplatit pe toți ceilalți.
Alte întrebări interesante